Ligacupfinal mot Chelsea

Ligacupfinal och derby! Kan de bli bättre. Tänk er ett scenario där vi slår ligaledarna för andra gången i år och tar en titel i London. Jag har själv laddat upp med att ta semester på måndag för att kunna njuta av matchen på absolut bästa sätt. Wow. Jag ryser i hela kroppen! Men nu ska vi inte ta ut något i förskott. Vi möter Englands i särklass bästa lag för tillfället. Ett lag som enbart förlorat 2 matcher i ligan under hela säsongen. Mot Newcastle och mot oss. Såg faktiskt både dessa matcher dom förlorade och man kan minst sagt säga att Chelsea fick grus i maskineriet.

Denna maskin påminner väldigt mycket om Manchester United för ett par år sedan då United mer eller mindre pulvriserade allt sitt motstånd genom att ha en oerhört stark och rutinerad central linje med ytterkanter som fick göra precis som dom ville. Dom hade Scholes, Keane, Vidic och Rio samtidigt som man gav suveräne Cristiano Ronaldo all frihet i världen.
Lite samma sak är de för Chelsea. Dom har Matic, Fabregas, Terry och Cahill samtidigt som man ger både Hazard och vem nu som Mourinho väljer att spela på den andra kanten väldigt mycket frihet i de offensiva spelet.
Det som är positivt inför denna match är att halva motorn till detta stabila lag är avstängd. Matic fick ett litet hjärnsläpp och reagerade överdrivet på en tackling som nu gett honom en avstängning. Är bara att tacka och ta emot för oss då jag inte riktigt ser någon solklar ersättare för Matic i Chelsea.
Inte nog med det så har man Jon Obi Mikel på skadelistan och allt lutar åt att Chelseas mittfält kommer bestå av Ramires och Fabregas.
Men bara för att navet i maskineriet är borta så är inte matchen vunnen. Dom har fortfarande en massiv bred i de offensiva där de finns individuell skicklighet som kan fälla vilket lag som helst så det gäller att vara på tå.

I förra matchen så mötte vi ett Fiorentina som spelade på sitt resultat och tvingade Tottenham att rulla boll i sidled. Ett spel som vi inte riktigt fått rätt på. Bollskickliga spelare över hela banan men vi lyckas inte riktigt hitta de där 100%iga målchanserna gång på gång. De händer att dom kommer men då känns de inte riktigt som vi är med på det. Så har det varit innan med Soldado och Adebayour men nu har vi Kane. Suveräna Kane! Han hugger på allt. Löper konstant, både defensivt och offensivt. Han är ett ständigt hot och han är verkligen skillnaden på om vårat spela ska lyckas.
Harry Kane är den boxspelaren vi behövt. Han är den maskinen som tagit över etter Gareth Bale. Han avgör matcher på egen hand. Han tar matchavgörande beslut till sin egen fördel och framförallt så är han, trots vad alla Arsenalsupportrar säger, ONE OF OUR OWN!
Kane startade inte tillsammans med en del andra spelare mot Fiorentina och vi kan bara hoppas att det var rätt beslut nu med en ligacupfinal runt hörnet. Pochettino kan inte ha haft det lätt men jag har ändå fullt förtroende för honom och det är nog ingen som kan säga att det inte bara blir bättre och bättre. Gäller bara att få den tiden han behöver.
Vad jag ville komma fram till är att Pochettino förhoppningsvis känner sina mannar och vet hur deras fysiska status är inför en tuff vecka som denna.
Och med en titel i sikte så kan man inte annat än att vara laddad och i full fas för att klara uppgiften. Hur sliten man än är. Finns inte att vika ner sig i en match som denna.

Sist dessa två lag möttes i en final kommer ni ihåg hur det slutade. Ja det gör då jag! Det var sist vi tog en titel och året var 2008. För er som inte kommer ihåg hur det såg ut så kan ni titta på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=mgKA09adN0s
Jonathan Woodgate och Ledley King kan nog ha varit de mest skadedrabbade mittbacksparet genom alla tider men när dom väl var friska tillsammans så var det inte många motståndare som kom förbi. I en final mot Chelsea visade dessa två herrar var skåpet skulle stå och de kunde nästan inte bli bättre än när Woodgate vinner nickduellen med Peter Cech och gör de vinnande målet.
Vilken vilja det var. Lite av samma sak kommer det att vara denna match. Viljan som slår klassen. Vem vill vinna denna final mest? Vem orkar ta det där extra löpsteget? Vem kommer offra sig för att i slutändan få stå där på podiet och höja bucklan på ett fullsatt Wembley!?

Alla förutsättningar finns där för att denna match ska bli hur lyckad som helst. Och det enda som talar emot oss lite nu är den svajande form vi haft de sista 5 matcherna. Där det inte riktigt funnits det där lilla sista. Kan ha att göra med trötthet men i en sådan här match så finns det inget som heter trött. Så det är bara att tuta och köra! All in!!

Tänkbar startelva:

Lloris
Walker Verthongen Dier Rose
Bentaleb Mason
Lamela Dembele Eriksen
Kane

Jag är född optimist så jag tror på en titel här. Vinst med 1-0 och självklart så fortsätter sagan med Harry Kane som matchvinnare!

COYS!!

AV: Christopher Hansson Jacobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.