Fans i Fokus: Joakim Wallgren

Nästa person som vi ska bekanta oss lite mer med blir "Joccke" Wallgren.

Namn/Ålder

Joakim Wallgren – 25 år

Bor/Familj

Född i Karlstad men bor sedan fem år tillbaka i Göteborg ,har en flickvän men vi bor ej ihop.

Arbetar med/Skola

Pluggar på Chalmers till civilingenjör – Väg & vatten

När började du hålla på Spurs, och varför?

Måste varit någon gång runt 1993-1994. Farsan håller på Tottenham så det var nog därför. Kan inte direkt påstå att jag var någon inbitet fan just då men Tottenham låg alltid överst på de "favorit-listor" jag gjorde på fotbollslag och spelare. Spelarlistan som för övrigt alltid toppades av eleganten Giuseppe Signori. Runt 1996-1997 då kunskapen om fotboll hade växt till sig kan man väl säga att jag började heja "riktigt" på spurs.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Favoritmatchen måste varit 1995(?) när Tottenham spelade träningsmatch mot IFK Göteborg i Varberg. Första gången jag såg Spurs live och jag minns att jag fick Teddy Sheringham och Darren Andertons autografer. Det var stort. Annars är väl 5-1 matchen mot Ar5ena1 en match man gärna minns och cupvinsten mot Chelsea.

Japp det var 1995, och det för övrigt första matchen live även för mig

Favoritlirare genom tiderna?

David Ginola & Teddy Sheringham

Följer du andra lag i världen?

Hade säsongskort till IFK Göteborgs matcher denna säsongen så de följer jag väl rätt starkt, även om det inte är i närheten av den hängivenhet man har till Tottenham. Degerfors och Carlstad United kollar jag naturligtvis hur det går för även om jag inte bryr mig speciellt mycket.

Träffar du eller umgås med någon på spurs.se?

Var iväg till London med Axel Roos från spurs.se och såg Tottenham – Sunderland. Väl där nere mötte vi även Mattmellow och SpursHero, så vi var ett par från sidan iaf. Var möcke trevligt, men kan inte säga att jag umgås med någon på fritiden direkt.

Idrottar du själv?

Spelar innebandy. Spelade fotboll också en gång för länge sedan. Hade mina glansdagar när det var sjumannafotboll som gällde, men när man gick över till elvamanna så var det inte lika kul sen. Roligare att titta på.

Har du sett Spurs live någongång?

4 gånger. Två träningsmatcher. Nämnda matchen i Varberg mot IFK Göteborg och träningsmatchen på Ullevi mot FC Köpenhamn för ett par år sedan. Sedan har jag varit över till WHL två gånger under 2009. Newcastle hemma i april och Sunderland hemma i senaste ligaomgången.

Drömresa?

Till Kroatien med Luka Modric som privat butler, eller till västindien 🙂

Varsågod och välj:

Stockholm – Göteborg?

Dum fråga. Götelaborg änna!

Wenger eller Ferguson'?

Är som att välja mellan pest eller kolera. Skulle inte vilja dela kanot med någon av dem. Då simmar jag hellre, även om vattnet var fyllt med krokodiler

Carlsberg-Kilkenny

Carlsberg!

Keane-Defoe?

Den eviga frågan. Hmm..Defoe för han är en vassare striker, men Keane har ändå varit hjälten i många år…hmm..ne det blir Defoe

tack Jocke för att du tog dig tid och svarade på mina frågor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*