Barcelonas Dos Santos klar för Tottenham!

I dag har Barcelona och Tottenham offentliggjort affären. Giovani Dos Santos är klar för Tottenham Hotspur. Ännu en storslagen värvning har nu gjorts klar.

Enligt FC Barcelonas hemsida så är det klart att Dos Santos har skrivit på fram till 2013. Summan för köpet skrivs till 6 m € om kan öka till 11 m €. Barcelona förbehåller sig desutom rätten att ta del av eventuella framtida försäljningsintäkter, 20% om försäljningen sker inom 2 år 10% annars.

Även Tottenham bekräftar nu att affären är klar, men nämner inga specifika siffror.

Dos Santos, som kan spela på såväl höger- som vänstermittfält, värvas från FC Barcelona och det är utan tvekan en kanonvärvning OM han kan ta nästa steg i utvecklingen och OM han kan hantera det tuffa spelet i Premier League.

Föregående säsong gjorde Giovani 28 matcher för Barcelona och nätade tre gånger, samtliga mål kom i säsongens sista match. Tottenhams coach Juande Ramos har haft siktet inställt på Giovani under en lång tid och förefaller nu alltså ha fått sin man.

Dos Santos är snabb, spelskicklig, teknisk, kan använda såväl höger som vänsterfoten men lär få bygga upp styrka för att klara av det tuffa närkampsspelet.

Detta är mycket positiva nyheter och vi ser verkligen fram emot Dos Santos framfart den kommande säsongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.