Spurs v Derby 4-0

Spurs ligger inte längre sist i Premiership. Derby County slogs tillbaka med klara 4-0 hemma på White Hart Lane

.Äntligen fick vi med oss tre poäng. Vi vann mot ett lag som om de inte får någon ordning på sitt spel endast kommer att göra en säsong i Premiership. Derby var riktigt dåliga men det förringar inte Spurs insats i matchen. Effektivitet och vilja präglade Tottenham i början av matchen. Varor vi inte sett mycket av under de två första matcherna. Steed Malbranque kunde redan efter drygt en minut slå in ledningsmålet skapat ur en frisparksvariant som Jens Fjellström hade godheten att förklara för oss som egentligen inget begriper.

Steed frälste oss igen efter endast 6 minuter med ett mål som föregicks av ett passningsspel som verkligen var ”the Tottenham way”. Bollen gick som ett snöre mellan spelare och Steed är nu vår bäste målskytt under säsongen.

Efter 13 minuter bröt sig Jermaine Jenas igenom Derbys ”försvar” och fick mig att tjoa Glenn Hoddle så jag skrämde min lille son. Mål blev det i alla fall och sedan sjöng jag och Arvid som min lille son heter ”come on you Spurs” så det skrällde i rutorna hemma.
Verkligen kul att få se Jenas hänga en boll. Han har fått utstå mycket spott och spe efter de två första matcherna. Han är ojämn och har ibland sina dåliga dagar. När han får till det är han en oerhörd tillgång.

Spurs hade greppet hela matchen och saknade förmågan att på allvar hota Spurs. Ändå så sitter jag och är nervös ända fram till att Darren Bent levererar första avbetalningen. Årets mål var det nå´n som tyckte på forumet. Ja, kanske det, det är nåt visst med nickmål från 18.5 centimeter. Nu släppte min nervositet i alla fall.

Den som kanske imponerade mest var den efter skada precis återvände Young-Pyo Lee. Han var strålande i går. Imponerade med bra försvarsspel och initiativrikt anfallsspel. Välkommen tillbaka, Lee. Du har saknats.

Adel Taaradt gjorde ett mycket piggt inhopp. När han kom in så tyckte jag att han var så övertänd att det brann i byxorna på honom. Det ska man väl i och för sig vara när man får komma in på White Hart Lane och dessutom är 18 år gammal. Jag tyckte dock att han lugnade ner sig en aning och visade vilken talang han är. Det kommer att bli något stort av den gossen.

Jag tyckte att Martin Jol gjorde vad han skulle under matchen. Han satte in de spelarna jag beställde och han plockade ut de som jag tyckte skulle ut. Det är fint att han lyssnar ibland.
Jag hoppas att han får arbetsro ett tag i alla fall. Lösningen på våra problem, för problem har vi, heter inte ny manager utan arbetsro. Han har tagit laget till våra två bästa säsonger i Premier league och jag tror att det finns något stort på gång i framtiden. Spurs managerstol har varit en katapultstol i alltför många år. Egentligen har vi inte haft någon riktigt långvarig manager sedan Keith Burkinshaws dagar.

Nu ska vi möta ett Manchester United som är under stor press. Den matchen kommer att bli jobbig både för spelare och fans. Det vore gott med 3 pinnar mot dem och då kan vi börja resan upp i tabellen.

Tottenham:

Robinson,
Chimbonda (Zokora 81), Rocha, Gardner, Lee,
Routledge (Taarabt 71), Jenas, Huddlestone, Malbranque,
Bent, Keane (Defoe 76).
Subs Not Used: Cerny, Stalteri.
Goals: Malbranque 2, 6, Jenas 14, Bent 80.

Derby:

Bywater,
Mears (Griffin 33), Moore, Leacock, McEveley,
Fagan, Oakley, Todd (Teale 46), Pearson,
Howard, Earnshaw.
Subs Not Used: Price, Jones, Feilhaber.
Booked: Griffin, Howard, Moore, Fagan.
Att: 35,600
Ref: Chris Foy (Merseyside).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.