Spurs – Everton 1-3

Sammanfattning med ett enda ord: Odugligt.

Som matchrapportör ska man utifrån hur matchen gestaltade sig ge en så korrekt bild som möjligt. Efter Spurs uppträdande mot Everton tänkte jag sammanfatt med ett enda ord. ODUGLIGA. Nu fann jag att detta inte är rätt även om det kändes mest representativt för personligen var detta det sämsta jag sett Spurs spela fotboll under andra halvlek.

Annars var förhoppningarna goda trots ett regnigt London. Darren Bent fick chansen från start och tre man på topp. Knappt hade man satt sig till rätta förrän Everton tar ledningen på nick genom Joleon Lescott. Anthony Gardner visade ju knappast på någon större styrka i den duellen. Spurs kände dock ingen panik över det utan dom försökte sedan ta tag i matchen och hade sedan sina bästa 20 minuter i matchen. Ett korrekt avblåst offside mål, ett bra skott från D Bent där returen var nära att nå D Berbatov och ett eget avslut från Bent såg ändå till att det fanns förhoppningar om en vändning och efter 25 minuter spräckte Spurs sin nolla. A Gardner tog revansch på sig själv och kunde omarkerad nicka in kvitteringen.

Efter det tog det roliga slut Everton han med att göra två ytterligare mål innan halvtidsvilan. Först var det Leon Osman som kunde forcera in bollen i öppet mål sedan man åter ställde frågetecken kring Spurs backlinje och med halvlekens sista spark sköt Allan Stubbs in en frispark via en Spurs fot och som olyckligt ställde P Robinsom i målet. 1-3 var väl något mål för mycket, men man måste ändå berömma Everton för deras effektivitet.

Andra halvlek blev ett enda långt sömnpiller. Välbetalda proffs med nästen en miljon i veckan gick mest omkring och tittade på varandra. Enkla lösningar som inte gick hem. Felaktiga beslut, dåliga frisparkar och Evertons försvar behövde ju inte ta i direkt för att freda sitt mål. Frågan man ställde var vad dom egentligen sysslade med. Frenesin, viljan att försöka, den fanns inte. Med en halvtimme kvar kom Jeremine Defoe in och han försökte åtminstone och det var han om den 77:e minuten fick den stora chansen att reducera, men Evertons målvakt stod för matchens räddning.

Jeremine Jenas för att ge ett exempel. Slog han någon passning rätt i andra halvlek. Berbatov såg mest seg och sliten ut. Han tappade bollen väldigt lätt när han fick passningar. Robbie Keane led mest av alla i denna släpande form av forward. Han såg mest vilsen ut och klarade inte av sin roll. Keane är en utpräglad forward och ska också spela som en sådan. Ingen i laget får godkänt och nu funderar jag att i ren protest undvika matchen på lördag mot Derby för att sitta och lida och känna denna förnedring, det vill jag inte uppleva en gång till.

Sedan att jag inte har koll på vilka spelare som är skadade och vilka som är tillgängliga. Det är helt och hållet mitt eget fel och det ber jag om ursäkt för, men dom som mest borde be om ursäkt är de som var med i matchen mot Everton. Odugliga är som sagt vad den enda sammanfattning jag kan ge till laget.

Lagen

Spurs

P Robinson

P Chimbonda Y Kaboul ( Byttes ut i den 18:e minuten av R Rocha) A Garner P Stalteri