Inför: Spurs- Derby County

Spurs har haft en bedrövlig inledning och nu måste bara Derby slås tillbaka.

Inför Derby-Spurs

På lördag eftermiddag tar Spurs emot ett lag som i alla fall hos mig påminner om Tipsextras dagar. När jag var i den åldern tyckte jag att de aldrig visade någonting annat än Derby mot Stoke City på en regntung plan. Det var alltid i november och det regnade ute här också. Allt var inte bättre förr utan det fanns melankoli och tristess även på den tiden.

Derby County eller the Rams som de kallas bildades 1886 och var ett av de lag som grundade Football League. Laget har en fin historia med två ligatitlar (71-72 och 74-75) och en FA-cupseger (1946). Deras framgångar under tidigt 70-tal är nog anledningen till att jag förknippar dem med Tipsextra. Dagens ungar kommer nog att prata om att de alltid visade röda lag på canal+.

Derby har haft en del riktigt stora spelare under sina dagar. En legend hos Derby fansen är Steve Bloomer som var en enastående anfallare som gjorde 291 mål på 473 matcher för Derby han gjorde dessutom 61 mål för Middlesbrough. Han hade sin storhetstid i slutet på 1800- och början på 1900- talet. Den kan vara därför du inte kom ihåg honom direkt. Han är tillsammans med legenderna Jimmy Greaves (vilken klubb får du lista ut själv) och Dixie Dean (Everton) de tre bästa målskyttarna i högsta ligan i England. Före varje hemmamatch sjunger Derbys hemmamatch sången ”Steve Bloomer´s watching”. De är stolta över sin historia och det ska de vara.
Andra spelare som de har haft genom åren som vi i tipsextragenerationen kanske kommer ihåg är Archie Gemill, Charlie George och Colin Todd.

Derby har börjat sin säsong bättre än vad vi har gjort. Det har i och för sig alla lag gjort. De har en oavgjord på hemmaplan mot Portsmouth och en uddamålsförlust mot Manchester City.
De har ett antal spelare som är värt att hålla koll på. En av dem är Steve Howard som utnämndes till säsongens spelare förra säsongen. Han kom som värvning till Derby från Luton Town för £ 1 miljon, där han gjorde succé fast han näst in till fick sparken för att avsiktligt missat en straff som han tyckte var fel. Han missade den dessutom två gånger för den dömdes om på grund av någon felaktighet. Jag tror inte vi får se honom göra något liknande i helgen dock. Andra spelare att hålla koll är: Robert Earnshaw, mittbacken Andy Todd ( ja den Todd) som är stark i luftrummet trots sin relativt ringa längd och högerbacken Tyrone Mears om var riktigt bra i matchen mon Manchester City.

Då går vi över till sorgebarnet Tottenham Hotspur. Vi har sex backar på skadelistan. Ingen av dem ser i skrivande stund ut att vara spelklar till lördag. Det blir alltså inte så många kvar att välja på. Vi får helt enkelt ta de som är någorlunda hela. Att vi alltid ligger i topp på skadelistan är en märklig sak. Nu är det vi och Reading som är i topp. Jag tror dock inte att de har hela backlinjen i sjukstugan som vi har.

Det går en del rykten om både spelare till och från Spurs. Att Mido kommer att lämna vilken dag som helst är nog troligt. Jag skulle uppskatta om Guti skrev på ett kontrakt för oss. Det ryktas kosta oss drygt £8 miljoner. Curtis Davies anses även han vara nära ett kontrakt. Han spelar back så han får gärna dyka upp före lördag. Jag tror båda spelarna skulle bredda vår trupp och göra den starkare. Guti har av vissa ansetts för gammal för att signas. Han är 30 år och skulle bli en av endast tre spelare som passerat 30-årsgränsen. Vi är nuförtiden en klubb full av ungdomar. Tiden är förbi när Spurs bestod av spelare med framtiden bakom sig.

Jag oroas av allt snack om att ge Martin Jol sparken. Spurs har haft en katapultstol för managern ända sedan Burkinshaw klev av.Vi har bytt ut 18 managers sedan dess. Vi behöver kontinuitet på posten. Men jag är rädd att han är ett minne blott om trenden fortsätter. Lite tålamod och jag tror att framgångarna kommer.

Derby blir en hårdare nöt att knäcka än vad många tror. Jag tror och hoppas att vi med halvtaffligt spel kan bärga säsongens första vinst med 2-1. Målen görs av Jenas och Bent.
Kom ihåg att det är VI som vinner och VI som förlorar.

Laguppställningar

Spurs

Robinson
Chimbonda- Gardner- Rocha- Stalteri
Keane- Zokora- Jenas- Malbranque
Bent- Berbatov

Derby County

Bywater
Mears- Moore, Davis, Griffin,
Jones Oakley, Todd, Fagan, Pearson
Howard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.