Problem; Vänstermittfältet. Lösning; José María Guti?

Spurs har länge letat efter en lösningen till vänstermitten. Är detta lösningen vi alla väntat på?

Sedan Real Madrid nyligen köpt Wesley Sneijder och samtidigt som klubben inte är långt bort ifrån att även knyta till sig Arjen Robben verkar Guti ha blivit överflödig för Real-tränaren Schuster.

Tottenham har i omgångar varit intresserade av den nu 30-åriga Guti som spelat hela karriären i Real Madrid, och nu verkar det som att transfern kan komma att bli av.
Daily Mirror skriver att Real Madrid begär 5 miljoner £ för Guti och att han är aktuell då Spurs länge letat efter en vänstermittfältare.

Då lyder frågan, i alla fall enligt mig. Är Guti den mittfältare som ska lösa Spurs problem på vänsterflanken? Tyvärr så har jag svårt att se det. Guti är en innermittfältare så att flytta ut Guti till vänster är för mig som att flytta ut Jenas till höger, alltså icke önskvärt.

Däremot ser jag gärna att köpet blir av då Guti förhoppningsvis kan axla den manteln som Carrick hade då det begav sig. Ända sedan Carrick försvann har vi saknat en playmaker som kan mata bollar från längre ner i banan. Jenas sköter sig bra, men han ska ha boll längre upp i banan.

I väntan på att Huddlestone ska explodera likt Big-Bang kan Guti kanske fylla den luckan. Sedan kommer Zokora in i ekvationen och det blir jobbigt. Zokora är bra defensivt men räcker inte till offensivt.

Inför kvällens match hoppas jag att Malbranque och en inhoppande Taarabt ser till att kön till korvkiosken fylls av Evertonbackar…

Artikelkällor;
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=382183
http://www.mirror.co.uk/sport/football/2007/08/14/spurs-get-go-ahead-for-guti-89520-19625586/

AV: Daniel Börjesson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.