Inför: Spurs v Everton 14 augusti

Everton är ett bra lag och som tog placeringen precis bakom oss i våras och det är på sin plats att se upp med några av spelarna i Everton. Den jag hyser mest rädsla inför den matchen är Andy Johnson. Han sköt ensam Spurs i sank på WHL förra säsongen.

Besvikelsen över dålig kvalitet varar längre än belåtenhet till ett lägre pris. Ånyo fick vi därför bevis på att träningsmatcher inte ger den tro och förhoppning som man ofta önskar. Obesegrade under försäsongen och bra fotboll inför den riktiga premiären, då skulle ju Sunderland bara bli en formalitet. För att få laget på rätt köl igen efter den snöpliga 1-0 förlusten väntar redan nu på tisdag Everton hemma på White Hart Lane.

Det var precis likadant i fjol. Obesegrade och segervissa inför premiären. Då tog det bara sjutton minuter för Bolton att döda den matchen med två mål. Om det satt sig en för stark tro på laget efter raden av matcher som man vägrat att förlora, då är det på sin plats att vakna till och inse allvaret annars finns det risk att vi förlorar på nytt.

Everton är ett bra lag och som tog placeringen precis bakom oss i våras och det är på sin plats att se upp med några av dom. Den jag hyser mest rädsla inför den matchen är Andy Johnson. Skyttekung i premier league så sent som säsongen 04/05 med sitt Crystal Palace. 21 mål blev det då och målen har sedan i strid ström fortsatt att rulla in fast inte i den omfattningen som succéåret 04/05. Vi har fortfarande inte glömt att det var han som ensam sköt Spurs i sank när lagen mötes på White hart Lane i början på förra säsongen.

Den som jag ändå tror kommer att bli den bästa förstärkningen på lite längre sikt är lånet från Dortmund Steven Pienaar som gjorde succé under debutåret i fjol. Goda bedömare tror att han kan bli en blivande superstjärna och ska vara den som ska ta ansvaret på planen så Sydafrika kan gå långt under VM 2010. Nu var han bara reserv i premiären mot Wigan och kom in med en dryg kvart kvar att spela och det gör inget om han får fortsätta vid sidan av planen för till sist kommer Evertons tränare David Moyes inse att han är för bra för bänken.

Att Spurs kan bättre det vet vi och jag tror att dom kommer att visa det redan på tisdag om det sedan räcker är en annan sak. En sak som jag däremot reagerade över var tränare Jols uttagning av laget. Om nu Spurs har övertygat så under sina träningsmatcher, varför ställde han då över den som visat bäst form och gjort flest mål. Jag syftar självklart på vårat nyförvärv Darren Bent. Han måste in i startelvan annars borde merparten få en ny chans trots det ofta torftiga och fantasilösa spel som presterades mot Sunderland. En annan var Aaron Lennon är han skadad eller?

Av oss som delade på jobbet som matchrapportör förra säsongen, då var det nog jag som hade flest fel i tipsen inför matcherna. Därför ska jag gå på en lite mer lugnare och framförallt fegare linje den här premier league säsongen. Mycket för att jag i min besvikelse fick skriva annat än vad jag hade önskat.

Hjärtat säger 3-1 till Spurs, men hjärnan säger 1-1

Lagen

Spurs

P Robinson

P Chimbonda Y Kaboul A Gardner P Stalteri

J Jenas D Zokora S Malbranque A Lennon

D Berbatov D Bent

Everton

T Howard

T Hibbert J Yobo A Stubbs J Lescott

M Arteta L Carsley P Neville L Osman

V Anichebe A Johnson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.