Cardiff – Spurs 0-0

Tottenham agerade krampaktigt i snålbåsten och ösregnet. Drabbningen utvecklades till en händelsefattig och mållös match. Nu väntar omspel på White Hart Lane.

Det blev ingen vidare match mellan Cardiff och Spurs på Ninian Park. Uselt väder och uselt spel utan målchanser. Så kan matchen kort sammanfattas. Bortaspelet lämnar fortfarande mycket att önska och avsaknaden av en försvarsgeneral när King är borta samt av en spännande yttermittfältare så länge Lennon satt på bänken blev återigen skrämmande tydlig.

Men som tur är var hemmalaget överraskande uddlöst framför mål. Trots att Cardiff var det klart hetare laget skapade man inte mycket till målchanser. Mycket till målchanser var det nu inte överhuvudtaget. Spurs enda egentliga farlighet hade Jermain Defoe när han halvt fri med Cardiffs målvakt Neil Alexander placerade bollen tätt utanför.

Hemmalagets bästa chans hade Michael Chopra när Lee (!) frispelade anfallaren med en alldeles för lös hemåtnick. Den före detta Newcastlespelaren sköt dock utanför och Lee kunde andas ut.

I övrigt hände som sagt ingenting av värde. Berbatov och Defoe hade oerhörda problem framåt, mest beroende på mittfältets bleka insats. Kantspelarna Murphy och Malbranque drog sig alltför ofta in i banan vilket bara ledde till minskade ytor för Tainio och Huddlestone. Ytterbackarna Chimbonda och Lee fyllde inte heller på framåt och kantspelet var så gott som obefintligt matchen igenom.

Nu gjorde väl det idoga regnandet och blåsandet sitt till för att försvåra för spelarna men nog kan man kräva lite bättre spel av ett lag som siktar på spel i Champions League. En känsla man får när man ser Spurs är att spelarna inte riktigt vet vilka roller de har. Inte minst på mittfältet.

Nog med de negativa reflektionerna för denna gång. För trots en mycket trist fotbollsmatch fanns det ändå en del ljusglimtar att glädjas åt efter matchen. För det första gjorde Aaron Lennon bejublad comeback när han ersatte Danny Murphy efter 70 minuters spel. Nu hann inte Lennon uträtta speciellt mycket på de tjugo minuter han spelade men bara det faktum att den speedige yttern återigen är fit for fight bör glädja alla Spursfans.

Även Robbie Keane inhopp var positivt för framtiden. Anfallaren ersatte Defoe med åtta minuter kvar av matchen vilket betyder att Jol till nästa match har klart bättre offensiva alternativ än under Keane och Midos skadeperioder.

Ytterligare en positiv aspekt är att vi fortfarande är kvar i turneringen. Vem minns inte förra årets snöpliga sorti ur FA-cupen. Med tanke på detta och det faktum att en bortamatch mot ett topplag i näst högsta ligan inte är någon lätt uppgift, vilket också FA-cup historien visar, får vi nog ändå vara nöjda med att Spurs ändå har chansen att avancera hemma på trygga White Hart Lane. Sett till hemmastatistiken lär det också bli spel i fjärde omgången för Tottenham Hotspur.

Omspelet spelas för övrigt den 17 januari. Låt oss hoppas på en betydligt bättre insats då!

Cardiff (4-4-2):

N Alexander
K Gilbert – D Purse – G Loovens – K McNaughton
W Flood – S McPhail – R Scimeca – J Ledley
M Chopra – S Thompson

Avbytare: D Forde, R Johnson, K Cooper, K Campbell, D Blake.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – C Davenport – Y-P Lee (A Gardner 88)
S Malbranque – T Huddlestone – T Tainio – D Murphy (A Lennon 67)
D Berbatov – J Defoe (Keane 82)

Avbytare: R Cerny, D Zokora.

Domare: Howard Webb

Publik: 20 376 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.