Portsmouth – Spurs 1-1

Årets första dag börjar med en pinne mot Pompey. Steed Malbranque räddar oss med en välplacerad nick vackert framspelad av Danny Murphy.

Mido och Zokora startade senaste matchen mot Liverpool, men fanns inför matchen mot Portsmouth på bänken. Istället kom finnen Tainio och bulgaren Berbatov in. Aaron Lennon är fortfarande borta och kunde inte delta den här matchen heller.
Davenport fortsatte bilda mittlås med Dawson, då King fortfarande är skadad. Och Lee fick chansen på vänsterbacken igen. För övrigt saknades Stalteri, Keane, och Jenas.

Bara efter någon minut kickar Noé Pamarot till Ghaly i ansiktet så den sistnämnda börjar blöda. Det var dock en olyckshändelse då Ghaly sänkte ner sitt huvud lite mycket i den duellen. Eftersom Ghaly började blöda och fick en röd tröja så blev han tvungen att byta matchtröja. Istället fick han springa runt med nummer 50 och utan sitt namn på ryggen.

Lite senare var det Noé Pamarot som skadade sig. Såg ut som om han sträckte ljumsken och var därmed tvungen att byta. In kom istället Kranjcar som gick upp på mitten, medan Taylor flyttades ner på Pamarots plats.

Tottenham började matchen bäst. Precis innan Pamarots skada hade Defoe ett bra läge, då Berbatov skarvade bollen. Men James kom ut bra och täckte bollen.
Det var egentligen det farligaste Spurs skapade under sin period. Berbatov hade ett fint inspel också till Ghaly som tyvärr missade från dålig vinkel. Ganska farlig målchans.

Sedan började istället hemmalaget Portsmouth ta över mer och mer, och höjde tempot i matchen. Det var också efter haglet, som kom under första halvlek, som Portsmouth blev bättre.
Detta spelövertag som hemmalaget skaffade sig ledde och till utdelning. Benjani drog på ett långskott som styrs av Davenport och som letar sig in bakom Robinson. 1-0 till Portsmouth på ett långskott, vad var oddset på det? Ganska lågt antar jag.

Tempot höjs ett snäpp till och båda lagen försöker. Men några direkta farligheter skapas egentligen inte. Förutom Sol Campbell som sköt i ribban på öppet mål. Fast det var avblåst innan då Kanu gick in lite hårt i en duell med Robinson.

Inför andra halvlek byttes Ghaly ut mot Danny Murphy. Ett byte som skulle visa sig vara mycket bra. Tottenham la i högsta växeln från början och Davenport fick ett riktigt guld läge då Berbatov tagit ned bollen åt honom. Men James gjorde en makalös räddning och det blev bara hörna på det. Men Tottenham fortsatte trycka på och Berbatov spelade bollen till Murphy som gjorde skottfinten för att sedan slå ett underbart inlägg till en fristående Malbranque som kunde göra 1-1 bara fem minuter in i andra, och därmed Tottenhams första mål 2007. Malbranque sprang till fansen för att fira med dem.

Det var ett högt tempo men båda lagen spelade med välorganiserade försvar. Därför skapades det inte så många målchanser som det annars brukar bli i såna här fartfyllda matcher.

Först i minut 70 var Tottenham nära igen. Defoe drar ett hårt och lågt skott utanför straffområdet. James räddar men släpper retur, fast där är Taylor och kan rensa. Några sekunder senare drar Tom Huddlestone på ett tungt skott med vänster som James på något vis lyckas rädda med högerhanden. Ännu en makalös räddning!

Harry Redknapp kände att Portsmouth var tvungna att göra en ändring. De bytte ut kaptenen O’Neil och in kom Andy Cole. Ett offensivt byte.

Det ledde också till att Portsmouth fick mer boll nu. Precis som i första då Tottenham först var bäst för att sedan ge bollen till Portsmouth som tog över i slutet av halvleken.

När Portsmouth tänkte offensivt så bytte Jol ut för dagens bästa spelare, Steed Malbranque, mot Anthony Gardner som fick hoppa in för första gången den här säsongen. Istället gick Lee upp på vänstermitt.

Portsmouth fortsatte att pumpa på mot Tottenham men försvararna i Spurs backlinje stod upp bra. Ett tecken på det var när Anthony Gardner slängde sig offrande två gånger på ett anfall och räddade laget.

Matchen slutade 1-1 på ett regningt Fratton Park och matchen var egentligen ganska jämn. Fast Tottenham skapade lite mer och borde ha vunnit matchen med tanke på målchanserna. Men David James stod ivägen och räddade sitt lag. Förutom James insats gjorde även Malbranque en riktigt bra match.