Inför Portsmouth – Spurs

Man hinner knappt hämta andan, det är match igen. Förlust senast och nu är det bara revansch som gäller.

Mot Liverpool kunde varken King, Keane, Stalteri, Jenas, Tainio och Lennon vara med. Berbatov var inte heller med från start – han fanns på bänken för att få vila, han var även sjuk.
Mido startade med Defoe på topp, men det var först när Berbatov kom in som Spus började spela riktigt bra. Det hjälpte tyvärr inte ändå fram. Liverpool vann med 1-0 efter sjabbel i försvaret. Den fina trenden på White Hart Lane förstördes därmed. Detta ska Portsmouth få sota för…

Visserligen har inte bortaspelet varit det bästa för Tottenham. Men det har däremot hemmaplan varit, och där förlorade vi senast. Så varför inte vända trenden på bortaplan också?

Portsmouth, även kända som ”Pompey”, har varit en av de stora överraskningarna så här långt i Premier League. De parkerar för närvarande på sjätte plats i Premier League. Det är främst spelare som Nwankwo Kanu, Matthew Taylor och Sol Campbell som gjort Pompey till den klubben de är just nu. Sedan finns det en hel del andra bekanta i laget. Som Sean Davis, Pedro Mendes och Noé Pamarot.

Deras hemmafacit är inget att leka med precis. Bara en förlust, två lika och sju vinster. De har bara släppt in nio mål, och gjort 19. Jämfört med Tottenhams hemmafacit är de ganska lika. Tottenham har också gjort 19, men släppt in nio. Vinster och det är också ganska lika. Men det är ointressant då Tottenham spelar annorlunda på bortaplan.

Tottenham på bortaplan har slutat med en seger, tre lika, och sex förluster. Inget att skryta om precis, och målskillnaden på bortamark gör det inte roligare. Sex gjorde och hela 18 insläppta.

Slutsatsen man kan dra av denna statistik inför matchen är att Pompey är lika bra hemma som vi är dåliga borta.

Pompey hade en svår uppgift senast mot Bolton på bortaplan. Samtliga vet väl hur jävliga Bolton är att tas med på sin hemmaplan. Det slutade också med vinst för Bolton med 3-2. Målskyttarna för Pompey den matchen var Matthew Taylor och gamlingen Andy Cole som fortfarande lever.

Tottenham som ligger på åttonde plats saknar några viktiga spelare. Precis som i matchen mot Liverpool kan varken Jenas, Tainio, Stalteri och Keane delta. Lennon är tveksam till spel, han kommer troligen testas sent. Kaptenen King var inte heller med mot Liverpool, och frågan är hur det står till med honom. Han kommer i alla fall inte vara med mot Pompey.
Berbatov, som nyligen varit sjuk, kommer med största sannolikhet starta matchen istället för Mido. Sedan är frågan om Assou-Ekotto kommer få chansen istället för Lee? Lee gjorde inte sin bästa match sist, och det känns som om Assou-Ekotto kommer vara tillbaka till elvan inför matchen mot Pompey.

Den första oktober mötte vi Portsmouth senast, fast det på White Hart Lane. En match som slutade med 2-1 för Spurs fördel. Hur slutar det denna gång?

Gott Nytt År! Må den börja på bästa sätt, och sluta likadant.

Portsmouth (4-4-2):

D James
G Johnson – L Primus – S Campbell – M Taylor
G O'Neil – P Mendes – S Davis – N Kranjcar
N Kanu – A Cole

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – C Davenport – Y-P Lee
A Lennon – T Huddlestone – D Zokora – S Malbranque
J Defoe – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.