Eftersnack

Efter en match som innehöll det mesta så har några gått ut och förklarat sin glädje.

Efter en lyckad vecka där Spurs först besegrade Brügge för att sedan inta förstaplatsen i den gruppen. Efter det kom egentligen den största lyckan. Att få besegra mästarna och bjuda upp till en riktigt bra match där flera spelare var på sin absoluta topp.

– ”Jag tycker att det har varit en fantastisk vecka för oss. Vi vann i UEFA-cupen och fixade sex poäng för att sedan slå mästarna”, säger en mycket nöjd Jol som skrek ut sin lycka efter matchen.

En annan lycklig man efter matchen var den oerhört säkra mittbacken Michael Dawson som äntligen gjorde sitt första mål för Spurs. Han har tidigare gjort mål i en träningsmatch, men det här blev första tävlingsmålet. I sin förra klubb, Nottingham Forest, gjorde han däremot en hel del mål.

– ”Jag har haft lite problem med att göra mål. Det var länge sen jag gjorde mitt senaste mål, och det här var mitt första mål för klubben – och vilket sätt det kom på. Vilken känsla också.”

Jag tror ingen missade den enorma glädjen efter målet där Dawson hoppade upp i luften och jublade som aldrig förr.
Så här beskriver han sitt mål.

– ”Det var en mycket bra boll från Jermaine Jenas, jag fick en lätt touch på bollen och jag förstod att bollen hade gått in när jag hörde jublet. Sen var det bara att fira målet.”

Trots en underbar seger så började det lite knackigt och Chelsea gjorde första målet i matchen efter en rökare av Makelele.

– ”De första 20 minuterna var vi lite tillbakapressade och det var ett fint mål av dem. Vi var besvikna, men vi körde vidare och fick vår belöning efter ett snyggt mål av Lenny”, säger Dawson.

– ”Efter Chelseas mål vaknade vi till. Vi hade inget att förlora, höll positionerna och vi störde dem ett par gånger. Vi sa innan matchen att vi skulle vara modiga och spela med självförtroende, och det lyckades vi med i andra halvlek”, säger bossen Martin Jol.

– ”Jag tyckte vi startade okej, men plötsligt gör de mål. ”Inte igen” gick tankarna inom mig och de hade ett par chanser efter det. Vi släppte inte in mer, fick en kvittering i en väldigt bra tid och efter det trodde vi på vinst”, säger kaptenen King som gjorde årets brytning då Robben kom helt ren.

I England snackar folk väldigt mycket. Till exempel att Tottenham inte kunde slå de riktigt bra klubbarna. Nu undrar jag vilket det folket var – troligen kallas de ”experter”.

– ”Folk säger att vi aldrig vinner mot topplagen och det har varit lite irriterande men nu gjorde vi det och, bortsett från de första 20 minuterna, tyckte jag att det var en riktigt bra prestation”, säger Jol som fått sitt lag på rätt spår.

– ”Tränaren har hela tiden snackat om att slå ett av de bästa lagen och du kan se vad det betyder för fansen och spelarna”, säger den lyckliga Dawson som fick en ny smäll i matchen men som bet ihop.

En del blev lite oroliga när Chimbonda fick en rejäl tryckare av Lampard och såg ut att vrida till sitt knä. Men det verkar vara lugnt med det. Chimbonda tillhörde en av matchen bästa lirare och visade god vilja när han fortsatte att spela och kämpa på trots den hårda smällen. Du lyckades inte den gången Lampard.

Vad ska man säga om fansen då? Den tolfte spelaren.

-”Det var fantastiskt och fansen var med oss redan från början. Det var vad vi behövde, vi behövde göra den här platsen till ett ställe där motståndarna inte trivs och det blev som så”, säger King om den tolfte spelaren som tydligen gjorde sitt jobb i matchen. Men det var ju inget oväntat.

Det sista ordet får Martin Jol.

– ”Det var en strålande atmosfär och jag är väldigt nöjd med fansen. Jag är en lycklig man.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.