Inför Spurs – Chelsea

Tottenhams glada gossar verkar ha skakat av sig den miserabla säsonginledningen och till och med börja hitta till motståndarmålet igen. Efter förlusten mot Liverpool i september har vi inte förlorat.

Däremot har det väl inte alldeles gått som vi har hoppats. Jag tänker på matchen mot Watford exempelvis.

Nu är det betydligt mer skräckinjagande motståndare på White Hart Lane, nämligen de senaste två årens mästarlag Chelsea. Chelsea har inte lyckats dra iväg som de brukat den här säsongen utan har Manchester United före sig i ligan i år. Att hoppas på poäng i den här matchen är nog något bara verklighetsfrämmande romantiker som gör och då jag själv räknar mig till den kategorin människor så tror jag på att åtminstone en poäng stannar kvar i norra London.

Det grundar jag på att vi har ett starkt lag med flera spelare tillbaka efter skador. Spelare som Didier Zokora och Aaron Lennon är viktiga för vårt mittfält. Vi har dessutom Dimitar Berbatov som gjorde en strålande match mot Club Brügge och förhoppningsvis kommer att göra ett par på Chelsea också. Jag tror att spelarna känner att hela laget är med på banan igen och vill verkligen bryta den 32 (!) matcher långa segerfria sviten mot Blues i ligaspelet.

Det verkar som om vi får klara oss utan Michael Dawson då han drog på sig en höftskada mot Brügge i torsdags och då blir förmodligen snabbfotade Anthony Gardner ersättare.
I Chelsea kommer förmodligen Carlo Cudicini göra comeback i målet. Peter Cech är ju som de flesta vet långtidsskadad efter huvudskadan han åkte på för ett par veckor sedan.
Antagligen kommer José Mourinho att spela med Didier Drogba och Andriy Shevchenko som forwards. Det är en anfallsduo som kan skrämma vem som helst. Att man sedan har herrar som Michael Ballack, Frank Lampard och, min egen favorit, Claude Makelele på mitten gör ju inte direkt att laget blir svagare. Krydda sedan den anrättningen med John Terry och Ashley Cole så har vi ett lag som tillhör ett av de starkaste i världen.

Tottenham har allt att vinna på söndag och faktiskt inte mycket att förlora. Ingen räknar med att vi ska ha en chans, ändå tycker jag att vi har stått upp bra mot dem de senaste gångerna.
Jag tror envist på 1-1 efter mål av Didier Drogba och Robbie Keane.

Spurs (4-4-2)

P Robinson
P Chimbonda – L King – A Gardner – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – E Davids
D Berbatov – R Keane

Chelsea (4-4-2)

C Cudicini
P Ferreira – J Terry – R Carvalho – A Cole
M Essien – C Makelele – M Ballack – F Lampard
A Shevchenko – D Drogba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.