”Vi kunde ha gjort fem eller sex mål"

Efter segern mot Brügge i UEFA-cupen och stundtals riktigt bra spel så har Jenas, Berbatov, Keane och Jol hyllat både det ena och andra.

– ”Det var en strålande kväll för oss, vi visade upp en riktigt bra laganda efter att de gjorde mål och vi gav inte upp utan spelade som ett lag”, börjar Berbatov med.

Matchen började med att Brügge gjorde 1-0 på White Hart Lane. Men Tottenham hämtade sedan upp och till slut visade resultattavlan sitt tydliga språk: 3-1 till Spurs. Andra halvlek var stundtals briljant, och Spurs visade sin ljusa sida.

– ”Andra halvlek var kanske den bästa den här säsongen. Vi hade bredd, uppbyggnaden till anfallen var bra, vi höll positionerna, spelade runt bollen och skapade chanser”, säger coachen Martin Jol som hittat rytmen i laget.

Mannen i de mysiga kläderna fortsatte och ansåg att det borde blivit målfest.
– ”Vi kunde ha gjort fem eller sex mål och det var inte lätt eftersom Club Brügge backade hem.”

På tal om att backa hem.

– ”De backade hem tidigt och försökte kontra några gånger, men vi anpassade oss till det. Vi dominerade andra halvlek och vi spelade alltid för vinst”, säger mittfältaren Jenas.

Jenas fortsätter hylla fansen och medspelarna.

– ”Killarna visade otroligt bra laganda och karaktär – och fansen fanns alltid bakom oss som stöd.”

Tvåmålskytten ”Berbo” (kärt barn har många smeknamn) blev av många utsedd till matchens lirare efter sin insats. Men trots det lyfter han fram hela laget, som en lagspelare alltid gör.

– ”Alla gav verkligen 100 och vi gjorde 1-1, 2-1 och sedan 3-1 för att lämna planen som segrare.”

Den andra målskytten Robbie Keane fyller på med sitt beröm.

-” Det har varit toppen och det var en bra vinst för oss. Vi spelade bra fotboll och visade god karaktär och attityd för att lyckas vinna. Det var självklart skoj att göra mål. Det var en strålande passning av Berbatov, och jag visste precis vad han skulle göra eftersom jag slog en liknande passning till honom för två veckor sedan mot Besiktas.”

Berbatov hade också några ord om sin passning till Robbies mål. Träning ger färdighet.

– ”Alla kan göra det, jag såg honom och han var ensam och jag pressade bara bollen precis som jag gör på träningarna. När du tränar hårt och får tillfälle att göra så i en match, då gör du det bara.”

Men i helgen är det dags för en ny utmaning. Rivalerna Chelsea kommer på besök för att sopa mattan ren, tror de. Spurs har andra planer.
Så här börjar Robbie Keane med att säga inför matchen.

– ”Det är en massa självförtroende i laget just nu och vi ser nu fram emot en tuff match på söndag mot Chelsea. Vi måste tro på oss själva och att vi kan vinna.”

– ”De är mästarna, men vi har ett bra lag och förhoppningsvis kan vi vinna på söndag”, säger heta anfallaren Berbatov.

– ”Vi känner till deras kvalitéer, men det kommer inte bli lätt för dem på White Hart Lane. Vi tror på oss själva och har tillräckligt bra spelare för att få ut något från matchen”, avslutar Jenas med.

Hur nöjda är de efter den mints sagt prestigefulla matchen mot Chelsea? Som Jenas säger så kommer det inte bli lätt för Chelsea på White Hart Lane. Vem blir matchvinnare ur stridens hetta? Berbatov är ju en av de heta just nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.