Inför Spurs – Club Brügge

Ikväll bjuder Tottenham upp till dans i UEFA-cupen. Laget som ska underhållas är Club Brügge från belgiska Jupiler League.

Den andra matchen i UEFA-cupens gruppspel och äntligen hemmamatch. Denna match kan och ska vi inte förlora. Det finns åtskilliga tecken som talar för vårat kära lag. Tottenham har inte förlorat på länge och formen är bra. Inga tunga skador för en gångs skull. Club Brügge ska inte kunna hota på WHL. Tänk att Brügge aldrig har vunnit på engelsk mark trots åtta försök. Då är en final i mästarcupen inräknat, där det blev förlust med 1-3 mot Liverpool 1978. Tottenham har mött Brügge en gång förut i cupen och då förlorade Spurs med 1-2 borta, men vann 3-0 hemma. Mål av Mike Hazard. Bara en sån sak!

Tunga argument för att vi tar en säker seger ikväll. Finns det inget som oroar?

Försvaret måste se upp med kroatiske anfallaren Bosko Balaban som fått ordning på sin karriär efter en fullständigt misslyckad sejour i Aston Villa. Andra spelare att notera som hot är belgiske burväktaren Stijn Stijnen, tuffe mittbacken Joos Valgaeren och rutinerade mittfältsdynamon Sven Vermant. Utöver dessa kraftpaket får vi inte glömma den lilla snidaren Jonathan Blondel, en gång i tiden i Spurs.

Dessutom har vi haft svårt med målgörandet hittills. Men Tottenham trivs i Europa och det här är en bra chans att få spelet att lossna. Jag tror att självförtroendet kommer vara på topp och vi kommer att få se ett offensivt Spurs.

Den här matchen vinner vi med 3-0. Perfekt avstamp inför matchen på söndag.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – D Murphy
R Keane – D Berbatov

Club Brügge (4-4-2):

S Stijnen
O De Cock – B Priske – J Valgaeren – P Clement
I Leko – G Engelbert – S Vermant – J Blondel
B Balaban – M Ishiaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.