Inför Spurs – West Ham

Spurs har börjat hitta sin form och är på god väg tillbaka till det spel man visade ifjol. Dags att revanschera sig mot West Ham som förstörde våra drömmar?

Alla minns väl vad som hände sista matchen förra säsongen. Bortamatch på Upton Park och det skulle bli ett tufft derby mot West Ham. Men det var inte något derbysnack innan, fokuseringen gick till något helt annat. Det handlade om 500 miljoner och en plats i Champions League. Men… Nej, jag tänker inte ta upp det. Hemska minnen som alla redan känner till och som inte är värda att ta upp. Djävulen verkade göra något ont innan som fick oss att falla. Ja, djävulen är ond och hemsk.

Nog snackat om djävulens trick. I dagens West Ham finns det en del bekanta Spurslirare vid namn Bobby Zamora, Matthew Etherington, Paul Konchesky och en viss Teddy Sheringham som fortfarande är i liv. Det kanske blir Teddys sista framträdande på White Hart Lane, vi får se om han får några välförtjänta hyllningar. Andra intressanta spelare i laget är Nigel Reo-Coker, Marlon Harewood, och Anton Ferdinand. Man får inte heller glömma de två glödheta nyförvärven som skulle göra West Ham till ett giftigt lag, Carlos Tevez och Javier Mascherano. Men de är varken heta eller har gjort West Ham till ett slagkraftigt lag för toppen. Istället har det gått sämre med dessa herrar i laget. På åtta matcher i Premier League har det endast blivit en vinst, två lika och hela fem förluster. Inte så imponerande och tabellen säger även sitt då West Ham parkerar på 18:e plats. I UEFA-cupen gick det inte bättre. Där blev Palermo för svåra och slog ut Londonlaget. Senaste matchen var mot Pompey och det slutade med 2-0 till Portsmouths fördel.

Målrik match? Absolut inte om man ska kolla hur många mål respektive lag har gjort i ligan. Tottenham har gjort bleka fem mål i ligan, och ett av målen gjorde Aston Villas Juan Pablo Angel. Det är näst sämst, bara nykomlingarna Sheffield United är värre med sina fyra mål. Men West Ham har inte så mycket att skryta över heller. De har bara gjort ett mål mer än Spurs, d.v.s. sex mål. I antal insläppta är vi snäppet bättre med tio mål bakom oss, medan West Ham har 12. Ingen stor skillnad, men alltid något. Det är dock inte statistiken som avgör en match. Lite intressant är det trots allt och det mesta tyder ändå på att det kommer bli målsnålt. Eller?

Läget i Tottenham börjar se allt ljusare ut. Det talades om mittbackskris för inte så länge sedan. Kanske inte så lustigt då de fyra mittbackarna hade problem med något. Men vi vet från tidigare att spelarna i Spurs inte är såna som viker sig i första taget. Dawson har spelat med lättare hjärnskakning och Davenport spelade en match med bruten näsa, till exempel. Senaste matchen mot Besiktas bildade Dawson och King ett mittlås, som är det första alternativet i laguppställningen. Ingen av dom verkade känna av några skador och båda två spelade på topp. Davenport som blev felaktigt utvisad mot Aston Villa slapp avstängningen och är spelklar till den här matchen. Frågan är hur det är med näsan. Men det finns i alla fall ingen mittbackskris längre.

Lennon fick även han känna på den turkiska mattan då han kom in sent i matchen. Kanske får vi se honom från start på söndag? Troligen blir det så, men ersättare Ghaly har samtidigt gjort ett kanonjobb på sin kant och målade senast. Martin Jol är även nöjd med Ghaly.
– ”Jag tycker Hossam Ghaly var lysande i första halvlek”, sa bossen efter matchen mot Besiktas.

Det andra frågetecknet i laguppställningen är om Defoe eller Keane ska starta? Berbatov gjorde en minst sagt strålande match senast och är självskriven, frågan är vem partnern blir denna match? Senast var det Keane, men Robbie har svårt att hitta målet och sumpade en del fina lägen. Alla väntar fortfarande på den formen han visade förra säsongen. Defoe fick komma in mot Besiktas och var ytterst nära att göra mål på sina få minuter på planen. Men han lyckades missa sitt läge.

Man ska inte rotera för ofta, men Keane har spelat en hel match nyligen och att missa de chanser han gör tar extra på krafterna. Samtidigt går det att vända på det och säga att han är extra revanschsugen. Jol har lite att tänka på – men jag är säker på att han gör rätt val. Tottenham har börjat hitta segerreceptet, eller de förlorar inte nu i alla fall. Helt klart är Spurs på väg uppåt, sakta men säkert. Fortsätter det mot West Ham? Dags att visa vilka som borde ha vunnit i fjol, dags att ge djävulen en kraftig smäll. Don´t return, devil…

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – L King – M Dawson – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – D Murphy
D Berbatov – R Keane

Didier Zokora lär vara tillbaka i laget mot West Ham. Jag tror även att Robbie Keane kommer få fortsatt förtroende.

West Ham (4-4-2):

R Carroll
J Spector – A Ferdinand – D Gabbidon – P Konchesky
Y Benayoun – N Reo Coker – J Mascherano – M Etherington
C Tevez – B Zamora

Carlos Tevez och Javier Mascherano är inte självskrivna och den förstnämnde har varit lite skadad. Andra skadade är Lee Bowyer, Dean Ashton och George McCartney. Carlton Cole har startat en del matcher, även anfallaren Harewood. West Ham har en del att välja på – frågan är hur de ställer upp mot Tottenham?

Låt spelet börja! Spurs är redo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.