Aston Villa – Spurs 1-1

Tottenham når oavgjort i en dramatisk tillställning i Midlands. Matchen kantades av en utvisning, straffmiss, självmål och några stolpträffar. Glädjande nog kan vi välkomna tillbaka Aaron Lennon som tillfrisknat mirakulöst kvickt.

Det känns alltid trist att släppa in ett mål i slutet av en match och jag tycker det är lite konstigt att det alltid sker Tottenham – visst gör det inte det, men det känns i alla fall så. Nu verkar dock gårdagens drabbning som om ett likaresultat skulle vara befogat. Det började böljande med Jermain Defoe och Juan Pablo Angel skapade chanser åt båda håll. Sedan tog Tottenham över och det är nog många som undrar hur bollen inte lyckades ta sig in i mål.

Dawson nickade ner i stolproten efter en härlig lyftning av Jenas och Murphy spelade mycket konstruktivt och servade anfallet med fina bollar. Ghaly sköt i stolen efter snyggt framspel av Murphy. Spurs hade fullkomligt grepp om matchen och det är synd att vi bränner alla chanser. Vi skulle egentligen ha dödat matchen med två, tre mål före halvlek. Tottenham har helt enkelt inte avsluten och det är oerhört kritiskt att vi inte kan göra mål!

Direkt i andra så får Dawson kliva av med hjärnskakning och det sämre alternativet Stalteri får kliva in som högerback och Chimbonda flyttar in som mittback, och Stalteri gör vad han ska. Tottenham tappar i spel och det sätter sin prägel på spelarna i båda lagen att Spurs inte har avgjort tillställningen och Villa börjar nu jaga tre poäng på Villa Park.

Davenport blir utvisad med ett rött rakt ur fickan på domare Martin Atkinson. Jag har inte sett situationen, och igen undrar man om det verkligen var Arsenal-Watford-matchen som skulle ha sänts? Hur som helst så sätter nu Angel sin prägel på spelet och det tackar vi särskilt för. Med en man kort och en straff kunde det inte ha börjat bättre än att han först missar mål med straffen för att lite senare pricka det andra med en härlig självmålsnick. Måltorkan var över även om ingen Spursspelare skulle kunna tillskriva sig detta mästerverk.

Tyvärr kan inte Tottenam hålla i och man ska nog inte klandra oss då det är en riktig kanon som Barry får på. Helt otagbart, hårt skruvad i krysset. Tottenham backar sedan hem med hela sällskapet och lyckas tack vare Robinson få med sig sin första poäng på bortaplan.

Gör mål på chanserna som vaskas fram så kan vi nå UEFA-cupen denna säsongen också.

Jol kommentarer efter matchen löd:
"I'm not so sure it was a penalty to be honest, but I can't complain because he has gone and missed it.
"We had the chances to win the game, especially in the first half.
"But, with the problems we had defensively and the fact that we had to reshuffle twice during the game, sometimes you have to be satisfied with a point."

Nu är det bara att spotta i nävarna och ta tag i denna miserabla inledning, för det kanske vände lite i Birmingham och jag tror vi är ett av få lag som kommer att kunna spela sådan fin fotboll i första halvlek samt ta med sig en poäng hem efter utvisning och straff. Vi får helt enkelt vara nöjda, eller rättare sagt, försöka vara det och klämma ur det positiva i matchen.

Aston Villa (4-4-2):

S Taylor
A Hughes – O Mellberg – L Ridgewell – G Barry
G Agbonlahor – G McCann – S Petrov – S Davis (P Berger 77)
J P Angel – M Baros (D Agathe 65)

Avbytare: R Olejnik, M Laursen, W Bouma.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson (P Stalteri 52) – C Davenport – B Assou-Ekotto
H Ghaly (A Lennon 59) – J Jenas – D Zokora – D Murphy
D Berbatov (E Davids 77) – J Defoe

Avbytare: R Cerny, R Keane.

Målskyttar:
0-1självmål (Juan Pablo Angel) 76
1-1Gareth Barry 81

Varningar: Hossam Ghaly 53

Utvisningar: Calum Davenport 73

Domare: Martin Atkinson

Publik: 42 551 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.