Spelare på landslagsuppdrag

Alla har inte haft uppehåll. En del har representerat sitt land och fått lite extra speltid.

Robbie Keane och hans Irland åkte först på stryk mot Cypern med hela 5-2 där kaptenen fick spela hela matchen.
Den andra matchen spelade dock Irland upp sig mot ett Tjeckien som varit bra och hade vunnit sina samtliga tre matcher inför matchen mot Irland. Kevin Kilbane gav Irland ledningen men Jan Koller kvitterade sedan för Tjeckien och matchen slutade 1-1 till slut. Robbie Keane hade ett gyllene läge att avgöra matchen med några få minuter kvar, men missade tyvärr.

Anfallskollegan Dimitar Berbatovs Bulgarien hade Holland i sin första match detta uppehåll. De klarade 1-1 genom mål av Martin Petrov tidigt matchen. Men tyvärr kvitterade en viss Robin Van Persie som spelar i engelska ligan. Andra matchen var mot Luxemburg borta. Bulgarien gjorde 1-0 efter mål av Aleksander Tunchev. I det målet var Berbatov inblandad som också blev matchens enda. 1-0 till Bulgariens fördel som nu ligger tvåa i gruppen.

Målvakten Marton Fulop satt på bänken när Ungern först förlorade mot Turkiet med 1-0 och sedan Malta med 2-1.

I England spelade Ledley King första matchen mot Makedonien och var en av de bästa. Även Paul Robinson spelade hela matchen. Defoe fick göra ett inhopp. Men det hjälpte inte, det blev bara 0-0.

I andra matchen mot Kroatien kunde inte King vara med då han valt att stå över på grund av en skada. Men Robinson fanns med, och Jermain Defoe fick än en gång göra ett inhopp. Det man skulle minnas från matchen var Gary Nevilles självmål då han skulle spela hem till Robinson som missade bollen efter att den studsat till och sedan gått in i nät. Det var 2-0-målet för Kroatien, och så slutade matchen. För övrigt gjorde Robinson en mycket bra match annars, bortsett från den enorma tabben som vi inte vill se i Spurs. Jermaine Jenas fanns på bänken i båda matcherna.

Utlånade islänningen Emil Hallfredsson stred tappert på vänsterkanten för sitt land i förlustmatchen mot Sverige i Reykjavik.

Hossam Ghaly och Mido spelade för Egypten i kvalet till Afrikanska Mästerskapen. De regerande mästarna klarade inte få hål på Botswana och kvalmatchen slutade mållös. Vår nya mittfältsgeneral Didier Zokora kvalspelade också. Elfenbenskusten krossade Gabon med hela 5-0.

Ytterbacken Young-Pyo Lee träningsspelade med sitt Sydkorea mot Ghana. Afrikanerna visade sig för svåra och Lee får åka hem till norra London med 1-3 i bagaget. Kanada vänskapsspelade mot Jamaica och bland elva lönnlöv återfanns Paul Stalteri.

Engelska U21-landslaget klarade av att nå EM i Holland nästa sommar efter sammanlagt 3-0 över Tyskland. Tom Huddlestone spelade hela matchen och Fulham-lånet Wayne Routledge satt på bänken utan att hoppa in.

Av: Tim Wenemo / Mikael Nilsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.