Inför Aston Villa – Spurs

Premier League är igång igen efter EM-kval och vi svenskar kan nog vara lyckligare än de kära engelsmännen som vi nu riktar våra blickar mot Birmingham och Villa Park närmare bestämt.

Viktigt för Spurs men möjligen något för svårt. Vi ligger risigt till fast det är inte långt gånget i ligan och med lite tur ska vi nog kunna ta med oss en pinne.

Mycket svårt att sia om skadeläget i Spurs – och Villa för den delen. Många spelare är på vippen att ta sig tillbaka och kan vara på plats från start eller kanske bytas in för att känna sig för i andra beroende på resultat.

Pascal Chimbonda är möjlig till spel liksom Ledley King, Tony Gardner, Edgar Davids och Aaron Lennon. Paul Stalteri och Michael Dawson blir dock inte att räkna med som det ser ut idag.

Villa har Luke Moore långtidsskadad och JLloyd Samuel borta, samt möjligt spel för Mark Delaney, Gary Cahill och Wilfried Bouma, holländaren dock mycket tveksam till spel. Danske burväktaren Thomas Sørensen är tydligen inte klar för spel.

Aston Villa har startat starkare än jag någonsin kunnat tänka mig och ser fortsatt starka ut. Lika mot Chelsea där Sørensen gjorde en heroisk insats och Arsenal fick också bara en pinne av Villa. The Villains har fortfarande ingen förlust vilket oroar och man kan endast hoppas att den skall komma nu.

Nu har också Martin O'Neill ha värvat veterananfallaren Chris Sutton, och den värvningen kan jag inte vikta riktigt och jag vet inte om han kommer spela mycket efter Villas framgångar denna säsong. Det är lite svårt att byta ut ett vinnande lag. Sedan har han opererats nyligen och vilar upp sig och jag hittar inget om hans snara återtåg till en förstaelva, eller ens bänkplats.

Tottenham har som troligen hela världen vet, redan skitit i det blå skåpet, och behöver tre poäng, även om det är väl magstarkt att kräva på Villa Park. Jag vet inte varför vi har så svårt att göra mål denna säsong. Det var en av våra styrkor förra året – att trots en halvdan insats så satte vi dit en eller två baljor hela tiden. Nu släpper vi in en och därmed förlorar vi matchen.

Förra omgångens vinst mot Portsmouth var kanske en vändning men det måste till snabbare spel och dessutom ta till vara på de chanser som vi får. Mido, Robbie Keane, Jermain Defoe och Dimitar Berbatov. Mycket finns att hoppas på dessa herrar, men litet har vi sett denna säsong. Leverera!
Jag tror att Defoe börjar med Berbatov och så byts den minst heta ut mot Keane?

Jag tror vi förlorar detta och 2-1 är nog en lågoddsare i din närmaste spelbutik, tyvärr!

Aston Villa (4-4-2):

S Taylor
A Hughes – O Mellberg – L Ridgewell – G Barry
G Agbonlahor – S Davis – G McCann – S Petrov
J P Angel – M Baros

Spurs (4-4-2):

P Robinson
Y-P Lee – C Davenport – L King – B Assou-Ekotto
H Ghaly – J Jenas – D Zokora – D Murphy
J Defoe – D Berbatov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.