Slavia Praha – Spurs 0-1

Spurs börjar äventyret ute i Europa på bästa sätt. Matchhjälte blev Jermaine Jenas som vackert sköt enda målet på Evzena Rosickeho i Prag. En skön vinst på bortaplan vilket ger Martin Jol och spelarna arbetsro och trygghet inför returen i norra London.

Det var ett lag med något stukat självförtroende som äntrade planen i tjeckiska Prag på torsdagskvällen. Efter den tunga ligastarten var pressen stor på ett favorittippat Spurs. Lyckligtvis levde Jols mannar upp till förväntningarna vilket ledde till ett kanonresultat inför returen om två veckor och ökat självförtroende till den viktiga matchen mot Fulham i helgen.

I Spurs gjorde Tom Huddlestone sin första match från start i år då han spelade på innermittfältet med Didier Zokora. Med Lennon utanför startelvan flyttade Jenas ut på högerkanten medan Tainio tog hand om vänsterflanken. Det välbalanserade mittfältet, tillsammans med det faktum att Ledley King återigen dominerar de bakre leden, gjorde åtminstone i den första halvleken det svårt för hemmalaget att skapa bra lägen.

Spurs lyckades också skapa en del farligheter under den första halvleken. Bland annat hade Chimbonda i den 30:e minuten en bra nick på Jenas hörna som ställde till en del problem för inbytte målvakten Kozacik. Åtta minuter senare kom också matchens enda mål när Jenas vackert satte bollen i nät efter Zokoras fina förarbete. Efter en lång rusch centralt släppte Zokora ut bollen till höger där Jenas klippte till direkt. Bollen satt välplacerad i det bortre hörnet.

I den andra halvleken slappnade Spurs av en aning vilket ledde till ett par bra Slaviachanser. Bland annat svarade Robinson för en mycket bra dubbelräddning i den 68:e minuten. Innan dess hade även Dawson agerat räddare när han stod i vägen för Hrdlickas avslut.

Med tjugo minuter kvar insåg dock Jol att det var dags för en förändring vilket ledde till att rutinerade Edgar Davids fick ersätta matchotränade Huddlestone. Efter bytet fick Spurs bättre kontroll på Slaviaspelarna och när sedan Keane kom in istället för Defoe var det aldrig någon fara. Matchens sista chans fick just Keane när Jenas friställde honom. Slaviamålvakten räddade dock och matchen slutade med en skön 1-0 vinst. Extra plus till giganten Zokora och hete Jenas.