Inför Manchester United – Spurs

Man säger att en tabellplacering aldrig ljuger om lagets form och kvalitet. I Spurs fall stämmer den. Just nu förtjänar vi inte att ligga högre. Förhoppningen om att nå en framskjuten placering finns självklart fortfarande kvar, men det finns just nu inte mycket som talar för att vi ska klättra i tabellen efter lördagens bortamatch mot Manchester United.

Att uppehåll kommer lägligt när spelet inte stämmer och poängen uteblir är en skröna som jag aldrig riktigt trott på. Letar man efter formen är det bättre att försöka hitta den så snabbt som möjligt. Nu har vi tvingats att i nästan två veckor fundera på grund av EM-kval varför vi bara lyckats skrapa ihop tre skrala poäng på lika många matcher. Visst, ett antal av de A-lagsaktuella har representerat olika landslag och kunnat koncentrera sig på det, men jag hävdar ändå att möjligheten att bryta denna negativa trend mot på papprets seriens just nu bästa lag Manchester United på bortaplan blir precis lika svårt som befarat.

Något bra svar varför dessa fina insatser som Spurs visade i flera träningsmatcher inför årets säsong nu är som bortblåst, det har jag inte. Att skylla på Kings frånvaro är enkelt, men jag köper inte det. Det är hela laget som verkar ha svårt att prestera det vi vet att Spurs kan. Det räcker inte som mot Everton att trycka på en sista kvart och skapa ett par bra målchanser som man ändå inte sätter. Kraven har självklart ökat efter det fina fjolåret, men tyvärr verkar detta ha fått motsatt effekt. Är det så enkelt vi inte klarar av det? Att det blir bättring bakåt när King är tillbaka råder det inget tvivel om och dessa enkla mål både mot Bolton och Everton som hamnat i nätet bakom Robinson blir betydligt färre kommer knappast att hjälpa när övriga inte kan visa mer.

Det är i detta läget som Martin Jol måste visa att han är en tränare som kan intala sina spelare att det finns möjligheter att rubba serieledarna. Peta bort förvirrade Calum Davenport eller tröge Edgar Davids som ständigt ska ha bollen utan att kunna göra något konkret bra av den samtidigt som han har börjat förlora löjligt enkla närkamper. Det är inte rätt medicin fast jag gärna hade önskat det. Påminn istället om de två senaste mötena på Old Trafford. I januari 2005 var det bara Mark Clattenburg som stal trepoängaren sedan Uniteds målvakt Roy Carroll fumlade in ett skott av Pedro Mendes från nästan 40 meter. Bollen var inne i målet med minst en meter. Senast var i oktober 2005. Då klarade Spurs 1-1 sedan man kvitterat på en snygg frispark av Jermaine Jenas.

Många av er tänker säkert, Defoes målskytte lossnade ju i landslaget mot Andorra och när ytterligare några nyförvärv han anlänt ser det på pappret plötsligt lite ljusare ut. Steed Malbranque, Pascal Chimbonda och Mido. I Steeds fall är jag väldigt tveksam att han är rätt typ. I mitt tycke breddar han truppen mer än spetsar till den och när han tidigast i början på november kan komma i speldugligt skick då förstår jag ärligt talat inte varför man köpte honom. De två övrigas chanser är betydligt godare. Midos kapacitet vet vi om sedan tidigare och Pascal Chimbonda kommer säkert täta till försvaret ytterligare. Ändå har jag svårt att se att detta kommer att räcka trots att United inte visade samma fina spel mot Watford som de gjort i det två inledande matcherna.

För första gången på väldigt länge har jag en otröstlig tro på att Spurs kommer förlora. Kraven hos mig som supporter har också ökat därför har jag hamnat i samma svacka som laget. Det enda som kan få mig på andra tankar är viljan att intala sig att det finns en möjlighet. Tyvärr finns den inte där just nu. I dagsläget har tränare Ferguson tre försvarsspelare på skadelistan; Gary Neville, Gabriel Heinze och Nemanja Vidic. Samtliga är tveksamma till medverkan mot oss. Dessutom är både Paul Scholes och Wayne Rooney avstängda. Spurs saknar långtidsskadade Steed Malbranque och troligtvis även Dimitar Berbatov.

Jag tror att United vinner med 2-1, men mitt i bedrövelsen kommer jag ändå på något som jag kan le åt. Vi ligger i alla fall före Arsenal och den viljan att vi ska ha dem bakom oss när säsongen summeras, den kommer jag aldrig att släppa.

Manchester United (4-4-2):

E Van der Sar
W Brown – R Ferdinand – M Silvestre – P Evra
C Ronaldo – J O’Shea – M Carrick – R Giggs
L Saha – O-G Solskjaer

Avbytare: T Kuszczak, K Richardson, D Fletcher, J.S. Park, A Smith.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
A Lennon – J Jenas – D Zokora – E Davids
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, A Gardner, T Huddlestone, D Murphy, J Defoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.