Information angående biljetter

THSS ambition har alltid varit att vi skall kunna erbjuda våra medlemmar biljetter till Tottenhams matcher, men allt är inte alltid så lätt och jag vill här och nu passa på att förtydliga den strikta policy som Tottenham Hotspur har och vad vi som supporterförening gör för att ge er största möjliga värde…

Låt oss börja med det positiva. Vi har varit iväg på tre resor och senaste gången så var vi 45 medlemmar på matchen mot Manchester City. Det motsvarar då inte riktigt, men nästan 10% av våra medlemmar. Kul. Den matchen var dock speciell, som förening diskuterade vi möjligheten att bli garanterade ett visst antal biljetter oavsett om man var medlem i THFC eller ej, och det gick att lösa.

Inför denna säsong har THFC striktare regler att följa och de måste ha ännu bättre koll på vilka personer som faktiskt är på Tottenhams hemmamatcher. Om något skulle hända så skall THFC kunna redovisa vem som satt på en viss plats vid en viss match.

För att lösa detta så vill THFC givetvis att så många som möjligt som går på matchen är medlemmar i THFC, eftersom de då kan matcha medlemsnummer mot sittplats. Alla kan givetvis inte vara medlemmar, men genom att THFC har en strikt politik att en person måste ange åtminstone sitt namn när han köper biljetter så kommer man närmare kravet.

Som supporterförening så har vi en gigantiskt fördel. Vi får ansöka om matchbiljetter en vecka före de säljs till THFC-medlemmar. Givetvis lysande eftersom vi då har en stor chans att få biljetter tilldelade till oss. Enda problemet är att vi som förening måste ange såväl THFC-medlemsnummer som THSS-medlemsnummer när vi ansöker om biljetter. Vi anser på sätt och vis att detta är snett eftersom vi, till skillnad från vissa andra, då blir påtvingade ett dubbelt medlemsskap. THFC håller med om detta, men deras argument att vi som officiell supporterklubb faktiskt för köpa biljetter före de som är medlemmar i THFC är också relevant och förståelig. Hur skall man då lösa denna gordiska knut och göra det möjligt för oss att åka på supporterresor?

Jo, genom att THSS köper X antal icke personbundna medlemskort i THFC. Dessa medlemskort knyter vid sedan till vår medlemslista där vi anger att THSS-medlem Y ej är THFC-medlem och därför kan behöva använda THFC-medlemskort Z. OK?

THSS fattade vid styrelsemöte beslut om att köpa loss minst 10 icke-personliga medlemskort för att öka möjligheten att erbjuda våra medlemmar möjligheten att fixa biljetter genom THSS. Detta kompletterades sedan med beslut om att köpa upp ytterligare X antal medlemskort baserat på hur många THSS-resenärer som ville åke till London, men som ej var medlem i THFC.

Det var i detta skede som bomben dök upp. THFC beslutade att låsa möjligheten att ansöka om ytterligare medlemsskap. Antalet medlemmar i THFC har mer än fördubblats under en kort tidsperiod och när 70 000 ville bli medlemmar så blev det ohållbart, vilket givetvis ställer till det för oss i THSS när vi skall köpa medlemskort för att erbjuda våra icke THFC-bundna medlemmar biljetter till matcher.

THFC-medlemsskapet är tillika viktigt för att kunna ansöka om bortabiljetter till spel i Europa.

Vad gör vi nu som förening? Som ni ser så har vi gått ut med information om medlemsresa till matchen mot Wigan, och vår ambition är att vi till den resan skall bli minst lika många som vi var senast. För att underlätta för oss som förening så är det därför oerhört viktigt att vi får veta vilka av er som är medlemmar i THFC, samt vilket medlemsnummer ni har. Dessutom vill vi veta om ni som är THFC-medlemmar kan gå med att låna ut ert THFC-nummer till THSS; detta har vi stämt av med London och det är OK, eftersom vi är en officiell supporterförening. Vi kommer inom kort att lägga in en funktion på hemsidan som gör att ni får svara på detta. Ett alternativ som underlättar är annars att ni mejlar medlem@ spurs.se och ger besked om THFC-nummer samt om THSS får låna ert nummer.

Detta lån av medlemsnummer skall förhoppningsvis bara vara nödvändigt under innevarande säsong, eller fram till det att vi lyckats förhandla med THFC om att köpa loss medlemskort trots att det är stängt för nya medlemmar.

Från styrelsens sida så är det den fråga som tar tveklöst längst tid, och vi tror att det också är en av de frågor som ni som medlemmar helst ser att vi hittar en optimal lösning på.

Vårt mål är att Du som THSS-medlem alltid skall kunna ansöka om biljetter till en THFC-match och känna dig ganska säker på att få en biljett.

Jan Juhlin
Ordförande i THSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.