Malbranque har skrivit på för Spurs

Idag ansluter franske yttermittfältaren Steed Malbranque till norra London, samtidigt som Wayne Routledge tar steget till Fulham på lån över denna säsongen.

Belgienfödde Malbranque har under de senaste fem säsongerna varit den mest tongivande spelaren i Fulham FC. Flera klubbar har ryckt i honom under åren, men Fulham har aldrig varit intresserade av att sälja mittfältaren. Tills det att han tidigare i år deklarerade att han inte hade någon avsikt att förlänga sitt kontrakt med klubben för att kunna lämna kostnadsfritt till nästa sommar. Detta var något som manager Chris Coleman inte såg med blida ögon och har inte ens tilldelat Malbranque något tröjnummer till denna säsongen.

Flera klubbar var intresserade av att köpa fransmannen i detta transferfönster och det talas om att West Ham hade ett bud accepterat. Detta visade sig fruktlöst när Spurs deklarerade sitt intresse och de senaste dagarna har klubben förhandlat om spelarens registrering. En förhandling som slutade med att Malbranque går till Spurs för cirka £2 miljoner, samtidigt som Fulham får nyttja sig av Wayne Routledge den kommande säsongen.

Malbranque är för tillfället skadad och ska genomföra en operation som kommer hålla honom borta från spel i cirka tio veckor.

THSS hälsar ikväll Steed välkommen till Spurs och önskar honom lycka till i de liljevita färgerna. Samtidigt vill vi önska Wayne Routledge all lycka i Fulham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.