Carrick och Robinson gjorde 90 minuter för England

Tottenhamspelarna Paul Robinson och Michael Carrick spelade idag hela matchen när England slog Ecuador i VM´s åttondelsfinal. Aaron Lennon kom in och gjorde en fem-sex minuter i en match som inte gjorde någon lycklig.

Det landslag, som enligt deras egna landsmän, ska vara världens bästa fortsätter att frustrera alla som tagit sig tid att bevittna deras matcher. Matchen spelades i lågt tempo och inget av lagen imponerade det minsta. Om man ska bedömma det som är av intresse för oss, så befann sig Paul Robinson, som vanligt, i mål medan Michael Carrick fick chansen som holding mittfältare, för att låta Steven Gerrard och Frank Lampard ge den ensamma forwarden, Wayne Rooney, understöd.

Paul Robinson fortsätter att överraska under detta VM-slutspel och det är inga positiva överraskningar han står för. Svag i luftspelet och bristfällig kommunikationen med sin backlinje, där mittbackarna inte heller är några att luta sig mot när det blåser snålt. Han ser dessutom ovanligt stabbig ut. Paul hann dessutom med att bli varnad och skada sig själv när han kastade sig efter en boll. Vi får hoppas att Ledley King och Michael Dawson fortsätter att inge mer förtroende än vad Rio Ferdinand och John Terry verkar ge.

Michael Carrick gjorde egentligen vad han troligtvis var tillsagd att göra, men såg lite vilsen ut stundtals. Framför allt kom han lite för långt ut på vänsterkanten för att ge understöd till Ashley Cole, vid ett par tillfällen då namnen Joe inte verkade intresserad av försvarsspel. Resultatet av detta blev att Ecudaor fick mycket yta framför Englands backlinje, just den yta som Carrick var på planen för att täcka. Offensivt var det inte mycket mer att rapportera om, men jag tror inte han spelade bort en boll under de första åttio minuterna. Å andra sidan var dessa passningar mestadels max fem meter långa. Han hade heller inte mycket alternativ framåt att spela till, då "världens bästa mittfältare", Frank Lampard och Steven Gerrard, inte kom rätt i sina löpningar och positioner och Wayne Rooney hade det jobbigt ensamt på topp.

Carrick gjorde vad han var på plan för, men de spelare som ska förse England med kreativitet och offensiv drive fortsätter att frustrera och så länge varken Cole, Gerrard, Lampard eller Beckham inte lever upp till hajpen, så kommer Englands spel att gå i stå.
Med ett par minuter kvar av matchen fick Aaron Lennon ersätta en sjuk (!) David Beckham, men mycket mer än ett par löpningar efter förlupna långbollar blev det inte. Dock visade han lite av sin snabbhet och jag tror att Svennis behöver en Lightning Lennon om England ska ha en chans att få hål på det lag som väntar i kvarten.

Jag beklagar alla som, likt jag, såg matchen i förhoppning av att se en blixtrande föreställning och med Michael Carrick som mittfältsdirigent. Detta var två bortkastade timmar som vi aldrig kommer att få igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.