Fans i fokus: Christian Mårtensson

Jag är stolt och glad över att få presentera vår forumräv, Christian Mårtensson, även kallad "Lineker" på forumet. Mycket nöje!

1. Namn

Christian Mårtensson

2. Ålder

27

3. Bor/familj

I Stockholm med min flickvän. Ingen katt, tjejen är nämligen lika kattvänlig som Steven…

4. Arbete

IT-Brat

5. När började du hålla på Spurs?

Den 28 Juli 1988. Då var spurs på besök på mäktiga Vångavallen, på den tiden kallat Trelleborgs Idrottsplats (man hade väl siktat in sig på cupfinal och ville förbereda sig redan på försäsongen med att spela matcher på arenor med grym atmosfär.) Spurs vann med 3-0 och spelade man som jag i IFK Trelleborg så var alla lag som slog Trelleborgs FF hjältar. Tack vare lite kontakter fick jag chansen att träffa spelarna både före och efter matchen, och inte helt oväntat gjorde nyförvärvet Paul Gascoigne störst intryck genom att driva med folk till höger och vänster. En minnesvärd dag på många sett, som var starten på mycket lidande, men också mycket glädje. När min hjälte från VM 1986 (gissa vem!) anslöt året efter var det liksom inte något snack om vilket lag man skulle hålla på…

6. Har du någon favorit i dagens Spurs? Vem och varför?

Ledley King, en spelande mittback som får det svåra att se väldigt lätt ut. Annars har jag historiskt sett alltid fastnat för offensiva spelare och jag var inte glad när Kanoute såldes… På sikt tror jag att Lennon blir den nya favoriten, om utvecklingskurvan fortsätter peka uppåt.

7. Var slutar vi i tabellen?

Fyra, det är bara Arsenal som kan hota oss och jag tror inte att deras trupp håller lika bra som vår, nu när de dessutom har andra matcher att fokusera på också.

8. Satsar Spurs för dåligt cuperna?

Ja och nej. I dagens fotboll är prio ett att kvalificera sig för Champions League, i år när vi har chansen för första gången så passar det bra att inte ha störande cupmatcher. Men framöver vill jag se Spurs även i cupfinaler, det är ändå något speciellt med finalerna på Wembley, och det känns onekligen bra att finalerna nu ska spelas där igen efter ett par år i Cardiff av alla ställen.

9. Din reflektion över den stora spelaromsättningen genom åren!

När danskjäveln (inte jag, den andra danskjäveln), Santini och Jol kom in så fanns det ett stort behov av att göra ändringar i truppen. Nu när vi har en helt okej trupp skulle jag helst se att vi nöjer oss med 2-3 värvningar per transferperiod.

10. Är Spurs på rätt väg eller är vi för optimistiska?

Spurs är definitivt på rätt väg, förr om åren har vi haft en tendens att överskatta vårt lag men i år har vi definitivt en trupp som är bra nog att utmana de 4 stora, även om Chelsea tyvärr är ett par klasser bättre än övriga lag.

11. Ditt första besök på WHL. När var det? Och när blir det nästa gång? Kommer du ta med dig Micke Thor då?

30 Mars 1991. Coventry hemma där matchen slutade 2-2 efter 2 mål av Nayim som ju blev hjälte av helt andra orsaker senare i karriären. Förhoppningsvis blir det en resa under våren men tyvärr har man ju en del andra utgifter också så i värsta fall dröjer det till hösten. Klart är i alla fall att Micke Thor gärna får följa med, om han klipper sig först, man vill ju inte gå och skämmas…

12. Hur tar du en Spurs förlust respektive vinst? Beror det på vilka vi möter eller annat? Går det att prata med dig efter en förlust i slutminuterna?

En vinst är en vinst och en förlust är en förlust, spelar ingen roll vilka vi möter. Har vi förlorat gör man bäst i att inte prata med mig under den efterföljande halvtimmen men sedan brukar jag återgå till mitt oerhört trevliga och sympatiska jag. Jag vill dock reservera mig för att den uppfattningen inte alltid delas av min sambo.

13. Om du skulle få bestämma spelarköpen till nästa säsong. Vad skulle hända då?

Då skulle vi köpa en högerback och en vänsterback, inte nödvändigtvis för att ersätta de spelare vi har på positionerna i nuläget, men för att se till så att vi har 2 man på varje position vilket vi inte har i nuläget. Utöver det ser jag gärna att vi värvar en forward som konkurrerar med Mido, men i övrigt är jag faktiskt nöjd med den trupp vi har. Det som behövs nu är att laget blir mer samspelt, det är lätt att glömma bort att de flesta spelare varit i klubben i max 1,5 år…

14. Varför kommer du aldrig att flytta tillbaka till Trelleborg?

Kör in via västra infarten, tryck ner ena rutan på bilen och andas in luften. Hör av dig om frågan fortfarande kvarstår efter den upplevelsen.

15. Vad kan THSS bli bättre på? Vad saknar du?

Eftersom jag inte är medlem så ska jag villigt erkänna att jag inte är överdrivet insatt i vad man som medlem får och inte får, men shopen är helt klart en positiv sak och ett utökat utbud där skulle säkert inte skada. Det i kombination med fler arrangerade resor tror jag är de viktigaste sakerna man kan bygga vidare på.

16. Var god och välj!

Buffalo Wings eller MacDonalds?
BW's, 11 gånger av 10.

AIK eller Åtvidabergs FF?
Åtvidaberg såklart, vad är AIK ?

Vångavallen eller Grimsta?
Vångavallen, inget är så härligt som att stå på ett blåsigt Vångavallen i april och höra hur de 5 åskådarnas röster ekar i intilligandes östervångsparken, eller östan som vi säger i Trellehulla. Självklart går man dit för att se IFK Trelleborg. Mitt stora intresse för TFF är en myt som tyvärr kommer att bli svår att bli av med.

Micke's frisyr eller Micce's frisyr?
Har förträngt Micce's frisyr, om det är positivt eller negativt vet jag inte men Mickes frisyr glömmer man ju inte. Så svaret får bli Micces frisyr.

Öl eller Vin?
Öl

Prison Break eller Lost?
Jag skulle hellre sitta i fängelse eller försvinna spårlöst än att titta på någon av dessa serier…

TV4-Sporten eller SVT-Sporten?
Vid stora evenemang SVT-Sporten, vid korta nyhetssändningar TV4-sporten.

Skriva inlägg varje dag eller jobba?
Måste man välja ? Tror inte det va!

Rött eller Liljevitt?
Liljevitt

THSS eller Tottenham's Venner?
THSS

Vinter-OS eller Sommar-OS?
Sommar-OS

Champions League eller Superettan?
CL

Göra klart alla frågor och skicka till Micke eller skita i honom och åka hem till lilla flickvännen?
Egentligen det sistnämnda men nu är klockan 18 och jag sitter här och skriver svar så jag får väl säga göra klart alla frågor och skicka till Micke.

Sakna Waxa på forumet eller sakna Eva på forumet?
Sakna Eva OCH Waxa på forumet. Waxa måste vara den enda personen som behöver 2,5 år på sig att fixa en internetuppkoppling till sin lägenhet… Eva måste å sin sida vara den enda personen som behöver 2,5 år på sig att inse att jag alltid har rätt. Men jag gillar båda två ändå.

Nu tar jag min boll och går…

——————————————————————————–

Micke "Mickespurs" Thor tackar för den trevliga pratstunden och hoppas alla får chansen att träffa den trevliga mannen från Skåne. Lite svårt att förstå vad han säger, men det bara att hålla med och le!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.