Ungtupp kallad till Irlands träningsläger

Spurs 16-årige anfallare Terry Dixon blev i dagarna sensationellt utvald av Steve Staunton att träna med irländska a-landslaget.

Terry Dixon är en av 29 spelare som blivit uttagna i irländska landslaget. Irland ska träna i Portugal och sedermera spela en vänskapsmatch mot Chile i Dublin 24 maj. Dixon får sällskap av ytterligare tre Spursspelare; Robbie Keane, Andy Reid och Stephen Kelly.

Terry Dixon har hittills endast ett inhopp i Spurs U18-lag och har till större delen representerat pojklaget hos Tottenham Hotspur. I sommar erbjuds han kontrakt som lärling. Dixon imponerade stort under U17-EM och får nu alltså möjligheten att mäta krafterna med de stora elefanterna.

Ynglingen beskrivs som en robust, fysiskt stark, snabbfotad och spelskicklig anfallare.

Dixon berättar glatt: "I måndags fick jag ett telefonsamtal där ledningen meddelade att jag blivit uttagen. Jag svävar fortfarande uppe bland molnen av glädje.

“Det är ett stort steg som jag inte förväntade mig, men jag åker dit och ska göra mitt bästa.

"Jag är säker på att det blir en fantastisk erfarenhet – att bara träna blir otroligt. Det ökar mitt självförtroende inför nästa säsong och att kunna få råd av Robbie Keane är spännande."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.