DIREKT PRESSKONFERENS: Tottenham har flest spelare i Englands VM-trupp

Aaron Lennon, Michael Carrick, Jermaine Jenas och Paul Robinson är alla med i Svennis preliminära 23-mannatrupp till VM. Jermain Defoe är på standbylistan medan Ledley King missar VM p.g.a. skada.

Sven-Göran Eriksson utnämner just nu sin preliminära 23-mannatrupp inför Fotbolls-VM 2006 på en extremt välbvevakad presskonferens i Londons Café Royal.

23-mannatruppen kan fortfarande ändras (därav en existerande standbylista) fram till 15 maj då den slutliga truppen måste lämnas in till FIFA.

ENGLANDS 23 MÄN:

MÅLVAKTER
Paul Robinson (Tottenham)
David James (Manchester City)
Robert Green (Norwich)

BACKAR
Gary Neville (Manchester United)
Rio Ferdinand (Manchester United)
John Terry (Chelsea)
Jamie Carragher (Liverpool)
Ashley Cole (Arsenal)
Sol Campbell (Arsenal)
Wayne Bridge (Fulham)

MITTFÄLTARE
David Beckham (Real Madrid)
Steven Gerrard (Liverpool)
Frank Lampard (Chelsea)
Michael Carrick (Tottenham)
Joe Cole (Chelsea)
Stewart Downing (Middlesbrough)
Jermaine Jenas (Tottenham)
Owen Hargreaves (Bayern Munich)
Aaron Lennon (Tottenham)

ANFALLARE
Wayne Rooney (Manchester United)
Michael Owen (Newcastle)
Peter Crouch (Liverpool)
Theo Walcott (Arsenal)

RESERVERNA
Scott Carson (Liverpool)
Luke Young (Charlton)
Nigel Reo-Coker (West Ham)
Jermain Defoe (Tottenham)
Andy Johnson (Crystal Palace)

Kommentar:
Tottenham har flest antal spelare (fyra) i truppen. Manchester United, Liverpool, Chelsea och Arsenal bidrar alla tre spelare var.

ANFALL
Den är anmärkningsvärt att Sven-Göran Eriksson endast tar med fyra anfallare varav två är skadade(!). Förutom den enda friska anfallaren target playern Peter Crouch har Svennis valt att ta en stor chansning med den unga supertalangen Theo Walcott. Allt detta stödjer mina tidigare teorier om att Sven&Grip kommer överge den klassiska 4-4-2 och spela någon variant av 4-5-1 med Owen eller Crouch ensam på topp.

Det är mycket tveksamt om Rooney kommer vara så pass matchtränad och frisk till VM att de kan slå sig in i startelvan. Owen har möjligen en större chans än Rooney att göra detta. Dock har ju Svennis möjligheten att fram till 24 timmar före första gruppspelsmatchen flyga in ersättare till skadade spelare. Här har Jermain Defoe sin chans. Den nionde juni kommer det vara mer klart för Svennis om Rooney och/eller Owen kan komma att kunna spela under VM. Om inte, så ringer han in Defoe som ersättare. Målsprutan Darren Bent är inte ens med på standbylistan (förmodligen efter sin bleka insats i förra landslagsmatchen). Något som Andy Johnson lyckades med.

MITTFÄLT
Svennis säger att Joe Cole kommer att kunna användas som anfallare vid behov, förmodligen som den femte mittfältaren med något mer offensiva uppdrag. Återigen, detta stöder min teori om att Svennis kommer spela med fem mittfältare och förklarar också varför han endast valt att ta med två friska anfallare varav en just fått sin första rakapparat.

Att Aaron Lennon blev uppkallad tillsammans med Jermaine Jenas och Michael Carrick var extra glädjande. Det känns som att Spurs yngling kommer får mycket viktig erfarenhet med sig från VM-äventyret. Jenas behöver läka sitt ben först medan Carrick nog är närmare en plats i laget om Svennis skulle vilja spela 4-1-4-1 vid några matchtillfällen.

Stewart Downing och Owen Hargreaves blev kanske något överraskande inkluderade i truppen istället för Shaun Wright-Phillips som inte ens kom med på standbylistan. Många engelska röster ställer sig frågande till varför Hargreaves (eller Jenas) kom med men inte en femte anfallare i Defoe. Hargreaves har varit en av Bayern Münchens bästa spelare under säsongen och kan både spela på Carricks plats som defensiv mittfältare och som kantspelare. Jenas har snabbheten och kan bli ett ess att plocka fram ur Svennis matchkostymärm i slutet av matcherna med en trött långsam motståndare.

FÖRSVAR
Otroligt tungt för Ledley King som nu får stanna hemma och operera sina fötter. Bra för Tottenham dock som behöver en rehabiliterad King i startelvan mot UEFA-cupmotstånd i månadsskiftet juli/augusti. Att John Terry och Rio Ferdinand tar startpositionerna i mitten är väl ingen högoddsare direkt.

MÅLVAKT
Paul Robinson. Stabil målvakt som dirigerar sin backlinje med stark röst och hård hand. En ledartyp med mycket humor som behövs i en pressad VM-trupp. Vice lagkapten i Tottenham.

Laguppställning (om Owen hinner bli redo):

—————— Owen ——————–
Cole – Lampard – Gerrard – Beckham
—————– Carrick ———————
Cole — Ferdinand —Terry — Neville
————— Robinson ——————-

Crouch (och förhoppningsvis även Defoe) blir avbytare för Owen.
Lennon avbytare för Beckham.

Läs mer.

ARTIKELKÄLLA 1: BBC NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.