Skadat Spurs inför Champions League-biljettmatch

Oron i Spurslägret sprider sig nu inför säsongens sista match. Högerbacken Paul Stalteri och mittfältaren Michael Carrick är det senaste tillskottet i det redan skadedrabbade Londonlagets sjukstuga.

Den forne Werder Bremen-backen Paul Stalteri lider av en lindrig ligamentskada i knäet och det är osäkert om knäet hinner läka till söndagens extremt viktiga säsongsfinal. Den stora frågan är om den under sista tiden frånvarande Stephen Kelly är tillgänglig för spel? Annars har vi en högerbackskris av stora mått inför sista matchen.

Den elegante speluppläggaren Michael Carrick är lätt skadad i vaden. Förhoppningsvis är han återställd på söndag. En match han säkert ser extra mycket fram emot då hans förra klubb West Ham står för motståndet.

Vår skyttekung Robbie Keane fick en ankelskada i förra söndagens Bolton-match och tvingades kliva av White Hart Lanes gröna gräs redan i halvtid. Det är verkar tyvärr inte troligt att irländaren kan medverka i sista ligamatchen mot West Ham, vilket är ett stort avbräck för Martin Jol och hans mannar.

Jermaine Jenas fick en spark på skenbenet under träningen dagen innan den prestigefyllda Arsenalmatchen. Sparken tog så illa att Jenas måste vila upp sig några veckor. Det ser inte ut som att Jenas kan ställa upp i säsongens sista match.

Mido har ådragit sig ljumskproblem och måste vila. Även ena knäet smärtar. Det är i nuläget oklart när egyptiern är tillbaka i speldugligt skick. Det lär dock inte ske redan denna vecka.

Lagkapten Ledley King haltade ut i slutet av senaste ligamatchen mot Everton. Ena ankeln har tagit stryk så illa att vår nyckelspelare missar resten av Premier League-säsongen. Hans medverkan i VM 2006 om en dryg månad är dock fortfarande möjlig beroende på hur snabbt han kan börja träna igen. Sven-Göran Eriksson och Tord Grip sitter på nålar då även Chelseas givne VM-mittback John Terry nyss skadat sig.

Skadade / friskdatum:
Stalteri 7 maj? kanske
Carrick 7 maj? inte troligt
Keane 7 maj? inte troligt
Jenas 7 maj? inte troligt
Mido 7 maj? inte troligt
King 1 juni

Trolig laguppställning på söndag 7 maj kl 16:00:

——————– Jermain Defoe – Lee Barnard ———————-
Edgar Davids – Danny Murphy – Teemu Tainio – Aaron Lennon
Y-P Lee – Anthony Gardner – Michael Dawson – Stephen Kelly
—————————— Paul Robinson ——————————-

Avbytarbänk: Cerny, Davenport, Huddlestone, Reid, Jackson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.