King skriver på nytt kontrakt

THSS kan med glädje meddela att idag belönades vår stolte lagkapten med ett nytt guldkantat 4-års kontrakt.

26-årige Ledley King har under 2005/06 tagit steget fullt ut till att bli en världsback. Tillsammans med Michael Dawson bildar han ett av ligans absolut bästa och svårforcerade mittförsvar. Att skriva lukrativa långtidskontrakt med våra nyckelspelare är en av styrelsens viktigaste uppgifter. Daniel Levy har lyckats mer än väl. Under senaste året har Spurs förlängt spelarkontrakten för Paul Robinson, Robbie Keane och Aaron Lennon.

Ledley King har tillhört Tottenham Hotspur sedan 11-års ålder. Det är snart 15 år! King debuterade i a-laget 1999 och i början av karriären alternerade och vikarierade King på olika positioner. Ibland som vänsterback och defensiv mittfältare. Men det är som mittback han hör hemma. När Jamie Redknapp i januari 2005 lämnade Spurs för Southampton, utnämndes "Ledders" till lagkapten av Martin Jol. I dagsläget har han spelat 204 matcher för Tottenham Hotspur.

Tränare Jol är naturligtvis överlycklig: "Ledley är utan tvekan en av landets och Europas mest talangfulla och imponerande fotbollsspelare. Vi är fullt medvetna om att många andra klubbar gärna hade lockat över honom, så vi är verkligen nöjda att han kommit överens om ett nytt kontrakt."

"Ledley är en utmärkt förebild för våra ungdomar. Vi har aldrig tagit något för givet och vi försöker alltid belöna våra bästa spelare med förbättrade kontrakt."

En nöjd King berättar: "Att spela fotboll för Tottenham är en njutning. Det har varit en fantastisk säsong, antagligen en av de bästa under min tid i klubben. Vi är en klubb som går en mycket ljus framtid tillmötes och jag ser fram emot att vara en del av det."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.