Spurs – Bolton 1-0

Spurs tog ett steg närmare kval till Champions League genom att hemma på White Hart Lane besegra svårspelade Bolton. Matchens enda mål prickades dit av Aaron Lennon efter fint förarbete av Michael Carrick. Extra beröm tilldelas försvarsklipporna Michael Dawson och Anthony Gardner, och självklart trollgubben Aaron Lennon.

Om jag vore Bolton-supporter skulle jag tugga på mattan och svära ve och förbannelse över domaren. De som följer Woolwich gör det redan, efter vad man kan läsa i olika forum runt om på Internet.

Bolton blev rånade på en solklar straff när den för dagen utmärkte Michael Dawson rev ner Giannakopoulos innanför straffområdet. Sedan skulle Bolton förmodligen haft en straff på övertid när samme Dawson spelade handboll i en nickduell men domaren för dagen valde att låta bli pipan och det tackar vi ödmjukast för.

I den första halvleken blev Spurs totalt utspelade. Bolton var bättre på allt och om det inte varit för Michael Dawson och Anthony Gardner i mittförsvaret och Paul Robinson i målet kunde det ha resulterat i flera mål. Närmast var Nakata med ett rungande skott i ribban. Det spel som Spurs presterade då är inget att skriva hem om så vi glömmer det. Robbie Keane gick ut i paus, tydligen skadad, och ersattes av Lee Barnard. Det spel laget hade under de 20 första minuterna av andra halvlek var helt tvärtemot hur det såg ut i den första. Aaron Lennon var precis så bra som han var mot Arsenal förra helgen och han gjorde också matchens enda mål. Det var ett samarbete mellan Lennon och vår nye dribblingselegant Michael Carrick som Lennon distinkt kunde avsluta med ett otagbart skott förbi Jääskeläinen i Boltons mål.

De sista 25 minuterna tokpressade Bolton oss och våra mittbackar fick verkligen bekänna färg. Det känns som att så här har det sett ut hela säsongen. Vi tar ledningen och sedan blir utsatta för en kanonad den sista delen av matchen. Det snackas om skräckfilmer och thrillers, de personerna har aldrig sett Tottenham Hotspur spela fotboll.

Det jag kommer att minnas från den här matchen är tre poäng, Gardners och Dawsons backspel, Michael Carricks dribblingsäventyr och Aaron Lennons mål. Danny Murphy haltade ut i 86:e minuten och byttes av mot Calum Davenport. Vi får verkligen hoppas att både Murphy och Keane kan vara med i den sista matchen för säsongen.

I slutminuterna rungade ”We are Martin Jol´s blue and white army” på White Hart Lane samtidigt som en banderoll visades, ”We are all going on a European Tour”. Stämningen kändes verkligen genom TV-rutan. Fantastiskt!

Min förhoppning före den här säsongen var att Spurs skulle kvalificera sig för europeiskt cupspel och där är vi redan. Vi har sju poäng upp mot våra argaste antagonister och de är tvingade till att ta minst sju poäng om vi skulle förlora mot West Ham United. Fansen som stödjer klubben som borde ha stannat kvar i södra London är på gränsen till desperata nu. Bara det är värt en hel del.

Vi har ett starkt lag som utan att imponera kan vinna matcher och dagens plusbetyg går till Lennon, Dawson och Gardner. Jag tror att Svennis gör ett misstag om han inte tar med Aaron Lennon till VM. Det kan dock bli jobbigt för Erik Edman att hålla reda på honom om han är i den här formen. För övrigt håller Paul Stalteri på att bli tunnhårig. Vad nu det har med saken att göra?

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – T Tainio – M Carrick – D Murphy (C Davenport 85)
R Keane (L Barnard 45) – J Defoe (A Reid 77)

Avbytare: R Cerny, T Huddlestone.

Bolton (4-5-1):

J Jääskeläinen
N Hunt – A Faye – T Ben Haim – R Gardner
S Giannakopoulos – I Campo – H Nakata (Okocha 62) – G Speed (H Pedersen 82) – K Davies
J Borgetti (R Vaz Te 51)

Avbytare: I Walker, R Jaidi.

Målskyttar:
1-0 Aaron Lennon 59

Varningar:
Tal Ben Haim 2
Kevin Davies 30
Nicky Hunt 71
Lee Barnard 87
Ivan Campo 90

Domare: Alan Wiley

Publik: 36 179 åskådare

Av: Tomas Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.