Inför Spurs – Bolton

Vi spelar nu vår 37:e match i ligaspelet för den här säsongen och ännu har jag inte sagt: Nästa säsong då…. Bara det är ju fantastiskt!

Läget är så här: (för den som missat det) Vinner vi den här matchen och säsongens sista match mot West Ham kommer vi på fjärde plats i ligan. En fjärdeplats skulle i sådana fall vara vår bästa placering i Premier League någonsin.

Förra veckan mötte vi våra argaste antagonister i ett oförglömligt drama på Highbury. Diskussionen har gått högt efter den matchen om lögner och fair play. Jag tänker inte fortsätta den debatten utan vidare bara konstatera att vi har möjligheten att, för första gången sedan Hedenhös, komma före laget från Dial Square i Premier League.

Fjärdeplatsen i ligan medför en kvalplats till Champions League i vanliga fall. Skulle det vara så att Spurs kommer fyra och Woolwich vinner Champions league får vi endast en plats i UEFA-cupen. Skulle det bli att vi blir fyra så kommer jag att köpa en matchtröja i Barcelonas färger och hoppas att Ronaldinho, Eto’o och Larsson gör processen kort med de rödvita(vinröda).

Bolton Wanderers har, även de, en del att spela för. De ligger på en åttondeplats i ligan med endast två poäng upp till en sjätteplats. Bolton har tidigare visat sig vara en tuff nöt att knäcka. Vi har spelat mot laget från Lancashire totalt 87 gånger och har vunnit 38 matcher mot Boltons 34. Det var dock några år sedan vi sist besegrade dem i ligaspel. Sist vi vann var 2002 efter mål av Robbie Keane (2) och Simon Davies.

Boltons manager Sam Allardyce har byggt ett habilt lag för Premier league där han många gånger har satsat på rutin istället för talang. Ibland verkar det som att alla gamla stjärnor förr eller senare gör en eller flera säsonger på Reebok Stadium. Jag tror att Martin Jols blandning av ungt och lite gammalt kommer att betala sig på söndag. Har vi Aaron Lennon i samma slag som i lördags så kommer han att göra Boltons ytterbackar lika yra i mössan som Flamini blev då.

Vi har drabbats av skadeproblem under de sista veckorna. Inte av samma dimension som för ett antal säsonger sedan när i princip halva laget var hos doktorn för jämnan. Jag minns med fasa en period när vi tvingades att spela med Gary Doherty som anfallare. Det verkar dock som om en del av spelarna är på väg tillbaka. Det har kommit positiva rapporter om Teemu Tainio, så förhoppningsvis har vi med honom på söndag. Jermaine Jenas behöver mer vila. Troligtvis kan han spela mot West Ham. Som forwards har vi förmodligen Robbie Keane och Jermaine Defoe. Mido ser ut vara borta ett tag till. Det vore kul att få se mer av Lee Barnard som öst in mål i vårt framgångsrika reservlag. Vår pitbull Edgar Davids fick ju rött kort sist så han är avstängd. Vi har ett starkt mittfält så jag är inte alltför orolig.

Har man följt Tottenham Hotspur ett par säsonger så vet man att vi kan förlora mot alla och vi kan slå alla. Bolton är bra och har motivation. De slog Charlton sist efter att fem raka matcher utan vinst. De har fortfarande en UEFA-cupplats att fajtas om så det är definitivt ingen gratislunch. Jag tror att hemmaplan och tändning kommer att medföra tre poäng till de liljevita, 2-1 med mål av Lennon och Defoe.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – D Murphy – M Carrick – T Tainio
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, S Kelly, C Davenport, A Reid, L Barnard.

Bolton (4-5-1):

J Jääskelainen
J O'Brien – B N'Gotty – T Ben Haim – R Gardner
S Giannakopoulos – K Nolan – J-J Okocha – H Nakata – H Pedersen
K Davies

Avbytare: I Walker, N Hunt, R Jaidi, G Speed, J Borgetti.

Av: Tomas Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.