Arsenal – Spurs 1-1

Så nära. Spurs höll på att ta en historisk sista bortaseger på Highbury. Robbie Keane gav oss ledningen, men i slutskedet kvitterade Thierry Henry. Trots det ett bra resultat för de liljevita som nu har en fin möjlighet att knipa en kvalplats till Champions League. Detta förutsatt att inte Gooners vinner vårens mästarcup.

1-1. Det känns som om Tottenham inte har spelat en så bra första halvlek på väldigt länge och trots att resultatet inte gick vår väg helt så är jag mycket nöjd spelmässigt sett. Nu är det fokus som gäller de återstående två matcherna. Bolton och West Ham kvar att möta. Sista matchen dessutom vid THSS årsmöte. Skulle vara trevligt att kunna titta lite på en Europaresa då. Och vill sig allt väl så tar vi fjärdeplatsen och Arsenal missar Champions League-titeln.

Mycket kvar att spela för och Spurs har allt i egna händer, sedan är det bara att invänta vad Arsenal gör. Hoppas bara att Tottenham kan stå upp de två sista matcherna och inte ställa in skorna på planen nu när den svåraste matchen ändå gick vår väg, även om det hade varit klarare med en vinst.

Att Arsene Wenger inte spelar med Thierry Henry från start är lite beviset på att han är helt fokuserad på Champions League, och visst kommer det att bli helt ödesdigert om det visar sig att Tottenham inte får kvala till Champions Legue om Wengers taktik går hem. Det är ett mycket högt spel att inte satsa på ligan. Ny arena och många stjärnspelare gör att korthuset kan börja falla om han inte lyckas. Henry från start idag mot ett skadedrabbat Spurs skulle nog gått riktigt illa.

Vid 0-1 målet blev det ett fasansfullt liv eftersom Gilberto och Eboué blev liggande efter en krock och det ansågs av hemmapubliken att Spurs skulle ha spelat ut bollen. Senare visade det sig att de tu inte var illa däran och det måste sägas att det skulle börja bli märkliga matcher om bollen skulle spelas ut varje gång en spelare blev liggandes, och det skulle naturligtvis bli mycket mer liggandes. Wenger blev tjurig. Konstigt att anse att Tottenham ska sluta spela när domaren inte blåser och ingen Spursspelare har gjort något fel. Dessutom att båda Arsenalspelarna inte var särskilt skadade visar snarare att dessa försökte stoppa ett farligt anfall från Spurs sida istället för, som Wenger idag ryter om i Englands press, att Spurs ljuger när de inte såg att de blev liggande.

Davids ser till att få två gula kort och därmed åker ut. Ingen förvånad såklart, men han var mycket bra under matchen och tillsammans med Carrick så höll de mycket bra tempo på mittfältet. Synd att Lennon plockas ut och Murphy går in. Där vänder matchen lite. Visst är det så att Arsenal får upp tempot och vet att de måste kvittera för att ha en rimlig chans till fjärdeplatsen men jag tycker kanske att Lennon skulle ha fått vara kvar. Han skapade väldigt mycket ihop med Carrick och Jol kanske skulle försökt att avgöra matchen istället för att backa hem, vilket blev summan av bytet.

Tainio var även han lysande och mittfältet känns mycket stabilt trots att Jenas inte fanns att tillgå. Robbie Keane är som vanligt helt livsfarlig och det är mycket tack vare honom som Spurs ligger fyra idag. Han bör nog bli klassad som en mycket stor striker idag och han känns oerhört gjuten i startelvan idag jämfört med när Defoe hade sin formtopp i början av ligan.

Dessvärre verkar den endast ha varit en topp och frågan är vad Tottenham gör med Defoe inför nästa säsong?

Det jag kan känna av första halvlek är att Tottenham måste ta till vara på alla chanser som vaskas fram. Hade vi fått ett tidigare mål så tror jag vi hade kört vidare i samma tempo och gått för tvåan istället för att säkra hemåt och titta på klockan.
Nu har vi fjärdeplatsen i egna händer. Sedan får vi se vad den platsen ger för Europastatus. Måtte Barcelona vinna Champions League i Paris. Det skulle kännas så sköt att hamna ovanför Arsenal i ligan och dessutom spela i den finare Europacupen.

Arsenal (4-4-2):

J Lehmann
J Djourou – P Senderos (E Eboué 54) – K Touré – M Flamini
R Pires – Gilberto – V Diaby (C Fabregas 61) – J A Reyes
E Adebayor – R Van Persie (T Henry 61)

Avbytare: M Almunia, A Song.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon (D Murphy 77) – T Tainio – M Carrick – E Davids
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, N Naybet, S Kelly, L Barnard.

Målskyttar:
0-1 Robbie Keane 65
1-1 Thierry Henry 84

Varningar:
Edgar Davids 26
Robert Pires 67

Utvisning:
Edgar Davids 85

Domare: Steve Bennett

Publik: 38 326 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.