Ledley King missar resten av säsongen

Tottenhams kapten, försvarsgigant och talisman blev så pass illa skadad i slutskedet av matchen mot Everton att han kommer att missa resten av säsongen och därmed lider Spurs ett stort avbräck i kampen om fjärdeplatsen.

Tre till fyra veckors rehabilitering. Så lyder den preliminära prognosen på Kings bortvaro från fotbollsplanen och den kommer vid värsta tänkbara tillfälle. Spurs har fyra livsviktiga matcher kvar på säsongen, då man ska ta maximalt antal poäng för att hålla kvar sin åtråvärda placering i ligan, som innebär kvalificering till nästa års Champions League.
Dessutom riskerar King att missa flyget till världsmästerskapen i Tyskland, då han i det närmaste är garanterad en plats i Svennis 23-mannatrupp som ska försöka gräva guld.

Det var i slutet av segermatchen mot Everton som King såg ut att trampa snett efter en luftduell med Duncan Ferguson och Anthony Gardner. King fortsatte visserligen ett par minuter, men fick senare ledas av plan med stora besvär.

Nu blir det förmodligen firma Dawson (som åter stiger in i handlingarna idag efter två matchers avstängning) och Gardner som ska dirigera försvarsspelet i dagens match mot Manchester United och de tre nästföljande matcherna.
Lite oroväckande är att även Gardner – som har sett bra ut de två senaste matcherna – såg ut att ha bekymmer med någon skada under slutet av första halvlek och framåt i Evertonmatchen. Vill det sig så pass illa kan det bli det otestade och relativt orutinerade paret Michael Dawson och Calum Davenport som får inta mittbackspositionerna. Kanske är det dags att Martin Jol åter installerar den rutinerade, om än åldersstigna, Noureddine Naybet i försvarets hjärta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.