Inför Spurs – Manchester United

Under påskhelgen avlöser som bekant matcherna varandra och efter att Spurs på påskaftonen tagit tre mycket viktiga poäng i bortamatchen mot Everton, väntar under annandagen en svår hemmamatch mot ligatvåan Manchester United.

Årets fantastiska säsong går mot sitt slut och efter en rad fina insatser i ligan parkerar Spurs när endast fyra matcher återstår fortfarande på en mycket fin fjärdeplats, fyra poäng före bittra rivalen och grannklubben Arsenal. Detta efter att laget visat fina takter i 1-0 vinsten mot Everton i helgen. Med endast fyra matcher kvar av säsongen är också Champions League klart inom räckhåll för Martin Jols unga lagbygge.

I vägen för drömmen om spel i världens finaste klubbturnering står två av den senaste tioårsperiodens stora dominanter i engelsk fotboll. Det första hindret utgörs av Arsenal, som Spurs möter nästa helg i en match som med stor sannolikhet avgör kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen. Det andra hindret utgörs av annandagens gäster från norr, Manchester United, som häromdagen överraskande tappade poäng mot jumbon Sunderland.
Matchen mot United ska absolut inte ses som omöjlig även om Spurs genom åren haft oerhört svårt för det röda laget från norr. Vem minns till exempel inte den smärtsamma United vändningen för några år sedan när Spurs tappade en till synes säker 3-0 ledning i paus till en svidande 3-5 förlust efter full tid. Trots att United radat upp segrar den senaste tiden och stadigt knappat in på Chelsea i toppen visade laget att man inte är oslagbart i den mållösa matchen mot Sunderland. Resultatet i den matchen borde rimligen också innebära att man får mycket svårt att komma bättre en tvåa i årets upplaga av Premier League. Därmed borde också chanserna till en hemmavinst öka då motivationen kanske inte är hundraprocentig hos Unitedspelarna.

Hur kommer då lagen att formeras? Hos gästerna saknas med stor sannolikhet Scholes, Smith och Saha som alla dras med skador. Däremot lär både Heinze och Solskjaer återigen finnas med på bänken efter långvariga rehabiliteringar. Sahas skada innebär troligen också att Van Nistelrooy får förtroendet från start efter att han har fått spendera en del tid på bänken den senaste tiden då Saha imponerat.

I hemmalaget lär det inte ske några större förändringar jämfört med matchen mot Everton. Frågan är dock om Ledley King kan spela efter skadan han ådrog sig i Evertonmatchen men förhoppningsvis finns han med när matchen blåses igång. I övrigt är det också ett frågetecken kring Mido som stod över spel mot Everton på grund av ljumskproblem. Sent omsider har det också kommit besked om att Teemu Tainio ådragit sig en skada i baksidan av låret och därmed inte medverkar i måndagens möte.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – D Murphy
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, C Davenport, E Davids, L Barnard, Mido.

Manchester United (4-4-2):

E Van der Sar
G Neville – R Ferdinand – W Brown – M Silvestre
C Ronaldo – J O’Shea – R Giggs – J-S Park
W Rooney – R Van Nistelrooy

Avbytare: T Howard, G Heinze, P Evra, D Fletcher, O-G Solskjaer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.