Inför Everton – Spurs

Ny match, nytt krig, nya 90 nervösa minuter väntar på lördag när Tottenham ska försöka ta tre nya poäng. Klarar vi det, då lever tongångarna om en kvalplats till Champions League vidare.

Laget visade på nytt god moral när man tog en rättvis seger mot Manchester City. Man vägrar förlora två raka ligamatcher. En svit som gärna få bli hur lång som helst. Nu bär vägarna iväg mot Liverpool och ett möte mot Everton på Goodison Park. Det blir den sista bortamatchen för säsongen där Tottenham behöver lämna London. De två återstående bortamatcherna är derbyn mot Arsenal och West Ham.

Everton var ett lag som förra säsongen tog en imponerande fjärdeplats och fick kvala till Champions League. En prestation som få ansåg vara möjlig med tanke på vad laget har för spelarmaterial. Något som Tottenham nu också är på väg att göra.

Den här säsongen har det dock gått betydligt tyngre, ett tag i höstas var Toffees faktiskt nere under strecket som skiljer övriga lag från att få fortsätta att spela i Premier League. Nu har tränaren David Moyes ändå fått ordning på spelet. Framförallt är det på hemmaplan som trepoängarna har inkasserats efter årsskiftet och som lyft laget till säker mark i tabellen. Arsenal och Blackburn är bara några av lagen som fått åka hem poänglösa, något som vi självklart är tacksamma över. Everton hade fyra raka segrar på hemmaplan och en målskillnad på 9-2 innan man bara fick 2-2 i den senaste matchen mot Sunderland. En missräkning och de vill säkert visa att denna plump i protokollet bara var en tillfällighet.

Personligen har jag en annan åsikt. Innan matchen mot Sunderland hade Everton som mest bara släppt in ett mål under alla sina hemmamatcher 2006. Inte ens Chelsea mäktade med vad Sunderland klarade av. Därför tror jag att Tottenham har goda chanser att trycka dit ett par mål. Speciellt sedan ligans just nu hetaste forward spelar i Tottenham och hans namn är Robbie Keane. De matcher där Spurs har gjort mer än ett mål har man fortfarande inte förlorat oavsett hemma eller bortaplan.

Tyvärr kunde jag inte se matchen mot Manchester City. Av den anledningen och att truppen i stort sett är skadefri tänker jag inte ge mig in att spekulera hur förstaelvan ska se ut. Det var några som fick förtroende i lördags som jag inte hade räknat med och som jag själv har varit väldigt kritisk till. Min egna lilla hackkyckling Paul Stalteri var tydligen bra och dessutom målskytt. Nu lovar jag att visa lite mer hänsyn mot honom i fortsättningen. En annan som tydligen imponerade var Antony Gardner. Efter en ganska tveksam insats mot Newcastle var han närmast felfri. Därför blir kanske inte så lätt för avstängde Michael Dawson att ta tillbaka sin plats i mittförsvaret, men något som jag har lärt mig det är att konkurrens höjer nivån på lag och Spurs är inget undantag.

Tottenham vann hemma med 2-0. Jag tror på samma resultat här också, men den här gången delar Keane och Mido på målskyttet.

Till sist en liten påminelse. De tre poäng som Tottenham tog mot Manchester City var en mer än vad de tre närmaste jagande lagen bakom lyckades ta tillsammans efter helgens spel och då inkluderar jag Arsenals match mot Portsmouth i onsdags. Ett avstånd som kommer vara minst lika stort efter matchen mot Everton.

Everton (4-5-1):

S Westerveld
T Hibbert – D Weir – J Yobo – N Valente
S Davies – M Arteta – T Cahill – P Neville – K Kilbane
J Beattie

Avbytare: R Wright, G Naysmith, L Osman, J McFadden, D Ferguson.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – L King – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – E Davids
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, C Davenport, T Tainio, D Murphy, J Defoe.

Av: Anders Rockström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.