Spurs – Manchester City 2-1

En stabil insats av Tottenham som borde ha fått några mål till på en storspelande David James.

Lite kul att Carrick och Stalteri fick göra mål i gårdagens match mot City. Det var dock helt onödigt att det skulle bli så spännande. Keane och Mido borde kanske ha nätat någon av de chanser som radades upp. Det gick dock vägen till slut och vi har tre oerhört välförtjänta och viktiga poäng hembärgade i och med att domare Gallagher tillslut lyckades blåsa av matchen. Keane såg till att James var tvungen att släppa retur och en väldigt välplacerad Stalteri kunde inte missa det halvöppna målet. 44 minuter på klockan och det var ju alldeles perfekt inför halvtidsvilan. Sedan gör Carrick mål några minuter in i andra, ett kalasskott i taket efter det att han forcerat in i straffområdet på brittiskt manér och gör ett grymt snyggt mål. Klappat och klart var det dock inte eftersom vi sedan slappnar av, och jag tror personligen inte att Tottenham någonsin kommer att lära sig detta med att en match är 90 minuter och lite där till.

Keane var het och borde ha gjort mål, likaså Mido, men det kanske inte ska klagas så mycket med tanke på James i Citymålet och vissa av de mirakelräddningar som han gör. Även Robinson var stabil – som vanligt – men jag tycker att han och framförallt backlinjen får ta på sig "skitmålet" som vi åkte på anfallet efter vår 2-0 ledning. Det var Englands båda landslagsmålvakter på WHL i lördags. På Highbury kommer det vara Englands mot Tysklands förstamålvakt, och den matchen blir allt mer gastkrammande ju närmare avspark vi kommer. Klinsmann gjorde tronskifte på målvaktssidan och Oliver Kahn fick lämna plats för Arsenals Jens Lehmann. Det var tydligen hans svåraste beslut så långt i hans karriär, enligt egen utsago, och jag kan förstå den före detta Tottenhamstjärnan.

Det kommer vara intressant att följa dagens match mellan det andra Manchester och Gunners. Jag brukar inte hålla på United, utan bara hoppas på dem i vissa prekära lägen, men just idag är det inte långt ifrån att jag stenhårt håller på dem. Tappade poäng för Arsenal skulle vara mumma för ett Spurs som fortfarande har kraften och viljan att ta en fjärdeplats, men det kommer bli tungt att vinna på Highbury. Jag tror vi måste titta på ett likaresultat som ett troligare alternativ och då är det inte fel och United nu gör sin plikt och jagar ikapp Chelsea och låter oss säkra fjärdeplatsen för stunden, risken är annars övervägande att Arsenal vinner mot Portsmouth på onsdag, och då är de förbi.

Hoppas att alla tillresta svenska fans har haft en trevlig helg – svårt att inte ha det en helg som denna med resultat helt i vår smak. Jag och övriga som inte kom med på denna tillställning har nog lite till mans hållit extra koll på matchen då det är kul att se om supporterklubben kommer få ett bra omen varje gång det vankas resa. Nu är ju segersviten inte bruten så att säga. Om Portsmouth spelar lika bra som de gjorde mot Wigan igår så kan de dessutom störa Arsenal. Det kan gå detta med 4:e platsen, inte för att jag tror det, men det kan gå!

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – L King – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon (J Defoe 82) – J Jenas – M Carrick -T Tainio (E Davids 89)
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, D Murphy, C Davenport.

Manchester City (4-4-2):

D James
D Mills (A Riera 59) – R Dunne – S Distin – B Thatcher
T Sinclair – M Richards – K Musampa – C Reyna (A Sibierski 79)
D Vassell – G Samaras

Avbytare: N Weaver, D Sommeil, B Wright-Phillips.

Målskyttar:
1-0 Paul Stalteri 44
2-0 Michael Carrick 49
2-1 Georgios Samaras 52

Varningar:
Darius Vassell 26
Micah Richards 58
Ben Thatcher 75

Domare: Dermot Gallagher

Publik: 36 167 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.