Newcastle – Spurs 3-1

Efter fyra raka förluster mot Tottenham så vann Newcastle över Spurs i den otroligt viktiga matchen där Tottenham nu lär få lämna fjärdeplatsen.

Lee Bowyer lyckades med bravaden att ge Magpies ledning efter en minut. Man kan ju lugnt säga att en match kan starta bättre. Jag tar dock hellre ett mål i ryggen i första än i sista minuten. Robbie Keane nickade dessutom in Lennon's inlägg och vi fick helt klart kontakt i matchen.

Dock som jag lite var inne på så var magkänslan och Newcastles hemmastatistik två kraftiga faktorer som fick en negativ inställning på matchen redan från början. Och när Shola Ameobi slog in returen på Nolberto Solano's skott och Newcastle tog ledningen igen så kändes det som om vår fjärdeplats var långt borta.

Sedan skulle det väl självfallet vara Alan Shearer som slog in spiken i kistan, 3-1 och straff dessutom. Det var tydligen Bowyer som blev nedriven.

Jenas missade öppet mål och sedan fick Dawson's rött kort. Då var det naturligtvis godnatt. Det känns faktiskt som om gardinen gick ner för inte bara CL, vilket kanske var en förhoppning som borde ha grusats redan vid den otroligt turliga vinsten mot WBA, som naturligtvis måste vara stabilare och framförallt större mot ett sånt gäng.

Jag är rädd för att vi kanske är på väg bort från Europa igen. Det handlar om att vi inte har spelarmaterialet och det blir svårt om inte 7:e platsen kommer ge UEFA-cupplats. Förlusten i FA-cupen mot Leicester känns väldigt tung idag, och med återstående matcher så ser Arsenals form ut att vara på totalt topp och jag hoppas vi kommer därifrån utan att blivit förnedrade. Där ligger 6 poäng.

Manchester United jagar Chelsea så de lär bli svåra att ta poäng från. Resten av kvarvarande matcher lär vi behöva vinna, men jag ser det inte riktigt idag och det finns en uppenbar risk att vi hamnar på en 8:e plats.

Ölen kommer att bli vår tröst, precis som igår.

Newcastle (4-4-2):

S Given
S Carr – P Ramage – C Moore – R Elliott,
N Solano (A Faye 80) – L Bowyer – Emre (L Clark 63) – C N'Zogbia (M Chopra 90)
A Shearer – S Ameobi

Avbytare: S Harper, J-A Boumsong.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
S Kelly – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
J Jenas – M Carrick – E Davids (D Murphy 88) – A Lennon (J Defoe 70)
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, P Stalteri, T Huddlestone.

Målskyttar:
1-0 Lee Bowyer 1
1-1 Robbie Keane 18
2-1 Shola Ameobi 24
3-1 Alan Shearer 29 straff

Varningar:
Peter Ramage 7
Emre Belözüglü 35
Michael Dawson 33
Mido 61
Robbie Keane 68

Utvisningar: Michael Dawson 60

Domare: Mike Dean

Publik: 52 301 åskådare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.