Inför Birmingham – Spurs

”Framgång ger vänner, motgång prövar dem” Detta kända citat ger en klockren bild av Spurs just nu. Frågan är vilket håll laget ska ta efter en ny blytung förlust sedan vi åter förlorat viktiga poäng på övertid.

Som min redaktionskollega Tomas Berg påpekade var det inte första gången och det kan knappast bara vara tillfälligheter när scenariot ofta återupprepas. Att motståndet hette Chelsea ska inte behöva betyda någonting i sammanhanget. På lördag väntar en lättare motståndare om vi ska gå efter tabellplaceringar. Det är Birmingham City som Tottenham ska möta på St Andrews. Steve Bruces mannar ligger för närvarande på nedflyttningsplats.

Alla vet dock att det inte automatiskt ger några tre lätta poäng eftersom lag som försöker undvika degradering kämpar föredömligt och Spurs har tyvärr haft svårt för flera av bottenlag på bortaplan. Förutom seger i premiären borta mot Portsmouth har man bara tagit en poäng mot de fyra just nu sämst placerade lagen i tabellen och det var mot Sunderland. Förluster har det däremot blivit både mot Fulham och West Bromwich. Därför har Tottenham en skyldighet att vända detta skrala resultat mot Birmingham och åter börja ta trepoängare när vi nu som bäst behöver det.

Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift. Trots att laget bitvis blev utspelade av West Bromwich klarade de av att ta en pinne och har de bara fortsatt hopp om Premier League-spel till hösten kommer Brum säkert att kunna ge oss ett motstånd som oroar.

Tottenham vann hemmamötet i december med 2-0. Robbie Keane och Jermain Defoe var lagets målskyttar och här ser jag gärna att dessa två får chansen från start, som en följd av ljumskproblemen hos Mido, och förhoppningsvis ändrar Martin Jol på två platser till. Finnen Teemu Tainio har långt ifrån övertygat på mig. Här ser jag hellre att Aaron Lennon ersätter och utnyttjat sin snabbhet mot tröga kantspelare i Birmingham.

Till sist borde högerbacken Paul Stalteri bänkas för gott. Jag har hängt ut honom tidigare och närmast anklagat honom för att ensam orsakat att Tottenham har tappat poäng. Efter insatsen mot Chelsea finns det ingen anledning att ändra åsikt. Nu är jag tyvärr ganska dålig på att ge några konkreta namn på bra ersättare, men en jag tänker på är Tom Huddlestone. En 18-åring som gjort det väldigt bra när han kommit in. Hans normala plats i laget är som mittback, men han skulle säkert inte göra bort sig som högerback för vem kan vara sämre än denna Paul Stalteri?

Vi får inte glömma att Birmingham har flera duktiga fotbollspelare. Emile Heskey och Mikael Forssell för att bara nämna några, men den som Spurs borde se upp mest med är problembarnet Jermaine Pennant. Har han en bra dag, kan han ensam sättar käppar i hjulet för Tottenham. Som ny matchrapportör har jag nu lärt mig att hålla nere mina egna ofta högt ställda förväntningar på Tottenham som jag har haft i tidigare matcher jag ansvarat för, därför blir mitt tips bara 1-1 den här gången. Till sist vill jag gå tillbaka till inledningen. Mitt tips är självklart. Framgång ger vänner därför kommer Tottenham att hålla de jagade lagen bakom sig ända in på mållinjen i vår.

Birmingham (4-4-2):

M Taylor
M Melchiot – K Cunningham – M Latka – S Lazaridis
J Pennant – D Johnson – N Butt – S Clemence
E Heskey – M Forssell

Avbytare: N Vaesen, M Taylor, A Bruce, N Kilkenny, DJ Campbell.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – E Davids
J Defoe – R Keane

Avbytare: R Cerny, A Gardner, D Murphy, T Tainio, Mido.

Av: Anders Rockström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.