Inför Fulham – Spurs

Äntligen är dags igen med lite ligafotboll i England. Inget annat går att titta på om man enbart vill följa Spurs. Leicester lyckades ju med bravaden att skicka ut Spurs i kylan vid förra rundan av FA-cupen och den enda lilla glädje jag hade av omgången i helgen som nyss var, ja den är ju inte särskilt svår att gissa sig till.

Mido är fortfarande borta i Afrikanska Mästerskapen och spelar, om han nu inte får komplikationer och blir borta från några matcher p.g.a. skadan han ådrog sig mot Elfenbenskusten. Jag måste fråga mig om det verkligen är nödvändigt att spela mot Elfenbenskusten av alla lag, men inser snabbt att den debatten inte här hemma här.

Fulham är det andra Londonlaget på planen och vi får gå tillbaka till 24 mars 2002 för att finna en vinst för Spurs borta mot Fulham. Statistiken talar alltså emot Spurs på den punkten. Båda lagen är starka när de möter varandra på sin egen hemmaplan. Allt som allt har Fulham 4 vinster mot Spurs 5 och en har slutat oavgjort på de tio senaste mötena.

Tottenham kommer från en godkänd 0-0 match på WHL mot Aston Villa. Hur nu något kan vara godkänt mot dem på hemmaplan, men Spurs borde ha vunnit matchen och visst var även förlusten mot Liverpool just förlust p.g.a. chanser som vi missade för att få det resultat vi egentligen var värda.

Jermain Defoe måste börja näta, och det är inte om några dagar utan helt enkelt mot Fulham. Detta gäller även kollegan Robbie Keane, även om det är just han som har fått äran att starta bredvid den alltid givne Mido, som då för dagen inte kommer att vara med oss, utan i Afrika och dess motsvarighet till vårat EM. Här har alltså Defoe chansen att åter få visa sina blixtrande anfall och snabbhet från minut ett.

Det är dock svårt att förutse hur matchbilden kommer att te sig. Londonderbyn brukar vara lite svängiga och Spurs måste nog sätta ner foten från början och visa att man ligger fyra. Vi har Everton att tacka för att Arsenal inte gick förbi och nöp fjärdeplatsen (om jag räknar att de även har en match mindre spelad) när vi tappade poäng mot Aston Villa och endast grep en pinne där. Fulham torskade mot West Ham senast och vill troligen revanschera sig i Londonderby-sammanhang. Craven Cottage verkar vara ett ställe som passar Fulham att ta sin revansch dessvärre.

Edgar Davids är tveksam till start och Teemu Tainio är garanterat borta. Svårt att sia om laguppställningen utan Davids. Den stora risken är att Keane flyttas ner och Grzegorz Rasiak spelar på topp eller kanske Andy Reid får spela på Davids plats helt enkelt.

Paul Stalteri imponerade inte alls på mig mot Liverpool och jag anser att han är vår svaga länk i startelvan. Michael Carrick är bra men tyvärr lite ojämn på slutet. Spurs måste helt enkelt vända den trend jag tycker mig skymta och visa att trots skador och pågående mästerskap i Afrika så ska fjärdeplatsen fortfarande säkras, med vilja och högt tempo. Fulham är mycket svårslaget hemma och det blir inte lättare för Spurs med finske Antti Niemi mellan stolparna.

Fulham (4-4-2):

A Niemi
L Rosenior – Z Knight – C Bocanegra – W Bridge
S Malbranque – S Legwinski – S Elliott – L Boa Morte
B McBride – C John

Avbytare: T Warner, M Volz, A Goma, T Radzinski, H Helguson.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – M Brown
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, A Gardner, W Routledge, A Reid, G Rasiak.

Jag tror faktiskt att det kan gå vägen. 1-2 med mersmak skulle behövas i denna stund av lite nöd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.