Fans i fokus: Mats Johansson

Jag fortsätter min serie med en trevlig kille från Skåne. Mats "Älgen" Johansson. Vad döljer sig bakom hans"nickname"? Läs och lär känna "The Moose", som han är kallad inom THSS-kretsar.

1. Namn:
Mats Lennart Johansson

2. Ålder
41 år enligt kyrkobokföringen men vete fan om jag egentligen är äldre än typ 25 år!

3. Bor/familj
I Skåne närmre bestämt på Råå som har Helsingborg som förort. Råå är ett litet pittoreskt fiskesamhälle med typiska inslag av inavel samt snobberi. Är dock infödd Råå-bo så näsan på denna svensk pekar rakt fram och inte uppåt som på inflyttade. Bor där tillsammans med hustrun Marie samt två pågar, Viktor 16 år samt Jonatan 12 år. Ja, ja just det…hrm, och Kaninen Mimmi"

4. Arbete/studier/framtidsplaner
Är känd för min svada och mina oerhörda talanger i ämnet "goda mänskliga relationer" så säljare på ett tryckeri är varifrån lönen dras in.
Framtidsplaner? Massor!

5. Hur länge har du varit Spursfan?
Sedan 1978 har Spurs, förutom Råå IF, varit laget i mitt hjärta. Är och förblir så! Jag kommer aldrig sluta att tro på jag någon gång i mitt liv får uppleva en ligaseger med mitt högt älskade THFC.

6. Antal besök på WHL? Vilket var det bästa minnet?
Tyvärr har besöken på WHL inskränkt sig till en endaste gång d.v.s. rent kroppsligen alltså. För i drömmarna har jag säkert både varit där 1 000 gånger, både som publik som spelare. Minns när jag och Jürgen Klinsmann bildade anfallspar och fullkomligt förnedrade grannen Ars*#"l med varsitt hat-trick i det smått oförglömliga derbyt som slutade med ddförkrossande siffrorna 7-0. Sista målet gjordes av en pånyttfödd Steve Archibald med en cykelspark i krysset. Minnen, dessa härliga minnen. Oops, spårar ur lite där ja. Jo, så att får väl skylla på tidigt familjeförsörjande till varför jag ej besökt WHL fler gånger rent fysiskt Sen var ju besöket på WHL rent fantastiskt med storvinst över Aston Villa, helt sjukt. Det kommer att bli massor av besök i framtiden, var så säkra på det!

7. Vad anser du om Tottenham's spelstil? Är den "The Tottenham way" ?
En av orsakerna till att det 1978 blev just Spurs jag ville följa var att jag frågade farsan var hur Tottenham spelade fotboll "lite naivt och småtekniskt" blev svaret och vem vill inte hålla på ett lag som förordar ett snabbt, tekniskt anfallsspel med mycket "one-touch football" och boll längs marken.
Dagens Tottenham med Jol vid rodret spelar väl inte fullt ut "The Tottenham way" och kanske just därför ligger bättre till i tabellen än på mycket länge.
Man kan med andra ord inte få allt här i livet men tycket för den delen inte att vi numera spelar en destruktiv eller direkt tråkig fotboll.

8. Har du spelat själv i Tottenham tröja? Supportercup eller liknande? Hur gick det?
Se fråga 6! Men annars åker alltid en Spurs-tröja på då det vankas någon typ av fotboll typ "Gåsafotboll" eller dylikt. Självklart utsätter man sig för att bli brutalt nersparkad då alla vill ta bollfan ifrån en fotbollsekvilibrist med ridderlig vit tröja på. Men låt dem bara gå på, jag klarar mig nog ändå! Var och besökte Supportercupen för några år sedan dock utan att spela men fick då tillfället att studera en sann fotbollstalang d.v.s. allas vår Kaj "Chivers" Johansson. Det var inte många som fick låna bollen utav honom inte. Inte ens en Jonny.

9. Äger du mycket souvenier? Saknar du något? I såfall vad?
Nja, mycket vill jag väl inte påstå men innehar 14 matchtröjor, halsdukar, några t-shirts, pins, klocka, radio, keps, nyckelring, vimplar, posters, armband, kortbyxor är väl några saker man samlat på sig genom åren. En raritet måste vara matchprogrammet med mötet mellan GAIS – Tottenham på Gamla Ullevi 1999. Jag säger bara Ginola, ack Ginola…! Fattas?! Ja, det skulle då i så fall vara en begagnad kaffemugg!

10. Arsenal,Chelsea,Liverpool,Manchester U eller Tottenham Vilket lag får de flesta framgångarna inom en 10-års period och varför? Om inte Spurs, vad händer då i Spurs?
Självklart tror och hoppas jag på att säsongen 2005/2006 är bara början på en storhetstid med THFC som i slutändan kommer att innebära både framgångar i PL såsom CL/UEFA. Medvetenheten bör inte undgått varken styrelse eller supportrar vad som krävs för att nå dessa framgångar d.v.s. både ekonomiska såsom sportsliga. Det krävs att nyckelspelare som bildar stommen (centrallinjen) i laget såsom Robinson, King, Davids och Defoe stannar under en längre period. Sedan är det ju så att framgångar föder nya framgångar och gör att ett lag blir attraktivt för nya bra spelare att välja. Som spelare finns oftast två orsaker till varför man vill spela med ett visst lag och stavas: Pengar och framgång. Bara hoppas att vi fortsatt blir attraktiva för både etablerade spelare såsom nya talangfulla spelare. Hur det går för de andra lagen ger jag fullkomligt f-n i, bara det går bra för oss!

11. Vad anser du om supporterkulturen i England? Är det för tyst? För lite flaggor? Tifo?
Problemet med supporterkulturen i England är att det fortfarande förknippas med huliganism. Vilket idag är ett litet problem jämfört med t.ex. Italien, Grekland och flera syamerikanska länder. Om detta har inneburit att man i England har restriktioner vad det gäller tifon, flaggor och dylikt vet jag inte men sjunga och dra fram sitt lag verbalt tror jag saknar motstycke. Man får ståpäls bara av att tänka på det. Tror att man i England vill hellre se vad som sker på plan än att ha en fräck flagga i pallet. Typ "Sit down, Blondie!"

12. Vad anser du om spurs.se? Vad kan vi bli bättre på i klubben och på sajten?
För mig personligen har detta inneburit att jag kommit i kontakt med många helt sanslöst trevliga, roliga, kunniga människor. Visst, många av dessa går att träffa även via andra forum men att kunna samlas under en och samma sajt med sanslös passion till samma lag, helt fantastiskt! Vad det gäller vad som kan bli bättre finns där säkert en hel del att göra men man får inte glömma att detta är en relativt nystartad klubb och man måste ha lite tålamod. Tycker med andra ord att ni som lägger ner en massa arbete på denna sajt skall ha en stor elogé samt en blött älgapuss! Keep up the good work!

13. Tycker du att rå lök passar till älgkött? Ditt bästa älgrecept? Har du älgstudsare?
Älgkött skall alltid marineras. Då helst med skotsk maltwhiskey, bäsk eller röda viner. Man kan dock även testa andra alkoholhaltiga drycker såsom Chang, Calvados, Carlsberg Hof m.m. Man kan faktiskt säga att det mesta gör älgkött mört och gott. Undvik dock söta, slibbiga drycker såsom likörer. Det funkar helt enkelt inte. Som kvinna är det helt ok att killa köttet under hakan lite, det hjälper till själva mörningsprocessen. Linda gärna in köttet i något blont med långt hår och stor barm, det lovar jag sätter fart på själva mörningen.
Servera gärna köttet på kvällar och gärna helger. Passa er för t.ex. måndagmornar då ter sig köttet lite härsket och segt.
Nu får det vara nog med tips från kocken, over and out!

Micke "Mickespurs" Thor tackar ödmjukast för att Mats Johansson ville ställa upp och önskar lycka till med allt i framtiden!

Lägg märke till att han inte ville svara på frågan om älgstudsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*