Inför Manchester City – Spurs

Det nya året har just börjat och en rivstart väntar då Manchester City står på programmet för Tottenham. Det är bortamatch och en bra start på året vill nog samtliga lag ha. När man trott sig våga spika laget så kommer en plattmatch.

Det nya året har just börjat och en rivstart väntar då Manchester City står på programmet för Tottenham. Det är bortamatch och en bra start på året vill nog samtliga lag ha. Som tippare varje vecka i flera år så anser jag nog att City är en av de lag som har varit svårt att spå, de fick t.ex. stryk, precis som Tottenham, mot WBA med 2-0. När man trott sig våga spika laget så kommer en plattmatch. Senast fick de 0-0 borta mot ett mycket skadedrabbat Boro.

3 vinster – 5 förluster – 3 oavgjorda för City de senaste 11 matcherna. Att jämföra med Tottenhams 5 – 2 – 4. I sig mötte City självaste Chelsea i en av de två förlustdrabbningarna före Boro och 0-0 matchen. De är såklart sugna på vinst och fortfarande kunna haka på tåget till Europa. Jag tror inte på några ändringar i deras startelva. Möjligen att Bradley Wright-Phillips tar Andy Cole's eller Darius Vassell's startplats.

Manchester City (4-4-2):

D. James
N. Onuoha – R. Dunne – S. Justin – S. Jordan
T.Sinclair – J. Barton – S.Jihai – A. Sibierski
D. Vassell – A. Cole

Tottenham har inte riktigt pressterat som vi velat, och det gäller även Jol och hans uttagningar av lag. King är fortfarande skadad och sägs vara spelklar i slutet av januari. Vi lär få återkomma till detta ämne då han är kanske vår näst viktigaste spelare, då jag anser att Robinson är den som räddad flest poäng förra året.

Reid är även han borta från spel men jag tror inte det hade hjälpt in honom i startelvan på onsdag om han friskförklarats. Jag tror att Jol spelar samma mittfält som mot Newcastle. Jol verkar ju vilja spela Brown numera och jag är rädd för att Tainio är svårt jagad på sin plats, men tror ändå, lite tack vare målet, att han startar mot City. Själv vill jag ha in Davids på innermittfältet men det verkar inte heller Jol tycka och förutom WBA-matchen och möjligen Birmingham så har väl han varit i det närmsta felfri.

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – Gardner – Lee
Jenas – Carrick – Tainio – Davids
Defoe – Mido

Jag tror Defoe kan få starta. Ren magkänsla, men det kan vara bra att visa dem där fram att det kan bli förändringar lite när och då. Både Defoe och Keane är bra spelare, men jag tycker inte någon av dem har riktigt hittat den målform som en toppforward bör ha i avgörande lägen. Det kan vara dags för Defoe, då han gjort ett par ganska bra inhopp. Mido är väl en av få riktigt självskrivna på planen. Jag gillar honom skarpt och han är garanterat på planen. Gardner vet jag inte vad jag ska tycka om. Jag förstår att det inte kan vara kul att sitta på bänken hela tiden och sedan vara den som ska rädda laget när någon av de givna blir skadade, men jag anser att han har betalt för det och att pengarna han får ska räcka till för att inte begå fatala misstag. Han bör nog ha kommit i lite bättre matchtempo inför denna drabbning. Gardner kan ju vara riktigt bra, och jag trodde kanske han skulle vara den som låste mitten med King i år.

City ommer att bita ifrån bra, men jag tror inte de kan föra matchen. Det kan hända att de drar de första 15, men jag tror vi tar över. Får City inte in något mål och första flåset har lagt sig så vinner vi bekvämt med 2 mål. Dock så finns en risk att vi får jaga, om de lyckas överlista försvar och Robinson, och då får vi svårt att få med alla tre pinnar. David James i City-målet har en viss förmåga att spika igen när det går hans väg!

1-3.

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.