Inför Spurs – Birmingham

Tottenham ska tuffa på under juldagarna och se till att hålla sig kvar i toppen av tabellen. Birmingham är det perfekta laget att ta ytterligare tre poäng och distansiera sig från mittenträsket, det sedan tidigare säsonger ack så välkända för Spurs.

Som vanligt så spelas det PL-fotboll i jultider. Motståndet på annandagen är Birmingham och med det motståndet så ska Spurs ta hem tre poäng till och försöka trygga avståndet till utmanarlagen om Europaspel nästa säsong. Att det dessutom är hemma på WHL och att Birmingham inte är vad de varit de senaste två åren uppe i PL, gör att detta kan vara en av de enklare matcherna som Tottenham kan ställas inför.

Idel förluster för the Blues (3-3-10) och näst sist i ligan med endast Sunderland bakom sig. Och visst tillstår jag att Tottenham borde ha skalperat Sunderland mycket svårare än vad vi lyckades med, men jag ser inte att Birmingham ska kunna bli ett större hot än vad Sunderland var, och det var de som hade tur att får så städade siffror.

Det finns mycket som kan sägas om Tottenhams framgång under första halvan av säsongen. Vi spelar oavgjort eller vinner matcher som vi förr garanterat skulle ha förlorat. En stor faktor är naturligtvis att vi inte har skador i truppen som normalt tidigare innabar ett sämre lag på planen. Och detta medför i sig att spelarna är mer taggade, då konkurensen är hård om förstaelvan. Största skillnaden hittills denna säsong, skulle jag vilja säga är Mido. Vi har saknat en sån spelare framtill. Han är mycket tuff i närkamper, rent av ful ibland. Mycket nicksäker, och har en mycket hög lägstanivå. Han kompletterar även de två kortare hetsporrarna väldigt bra, vem av de tu Jol nu må spela.

En match som hemma mot Birmingham har garanterat varit en match där man i absolut bästa fall har hoppats på att få med sig en vinst. Idag är det tre poäng som gäller. Även om man får sitta med hjärtat i halsen så har Tottenham blivit stabilare som lag, och har en mycket bra fördelning av resurser på planen. Det är få ställen som vi är svaga på, i alla fall när vi är så skadefria som vi faktiskt är idag.

Birmingham har några tunga namn som man inte ska missa i markeringsarbetet. Emile Heskey, 28 år – ser enligt mig ut som en 40-åring – kom till Birmingham som deras dyraste köp hittills, köptes för 6,25 milj £. Han kom till Liverpool 2000 och kostade dem 11 milj £. Före det så hade han tagit Leicester upp i PL.
Nicky Butt är ett annat namn som är välkänt i truppen. Han började att spela för Manchester United redan 1992 och fick till slut lämna klubben 2004 för en kort tid i Newcastle, där han lustigt nog gjorde ett mål på 28 matcher, nämligen mot Birmingham.

De lyckades sedan övertyga Nicky Butt om att komma över på lån, och i Newcastle hade man investerat i spelare som gjorde att Butts framtid var mer än osäker i startelvan.

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Routledge – Jenas – Carrick – Davids
Mido – Keane

Andy Reid är garanterat borta från spel.

Birminham (4-4-2):

Maik Taylor
Damien Johnson – Kenny Cunningham – Matthew Upson – Jamie Clapham
Jermaine Pennant – Jiri Jarosik – Nicky Butt – Stan Lazaridis
Emile Heskey – Walter Pandiani

Muzzy Izzet och Mario Melchiot kan få en sista kvart då de är på väg tillbaka från skador. Jag har svårt att se dem från start. Forssell är troligen borta från spel och det tackar jag för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.