Middlesbrough – Spurs 3-3

Ännu en gång hämtar Spurs upp ett underläge. 3-3 mot ett svårspelat Middlesbrough uppe i norr är starkt. Spurs innehar fjärde plats och detta är ett klart bevis på att Martin Jol och hans mannar menar allvar.

I en underhållande match med sex mål och böljande spel fick Spurs tillslut med sig en poäng hem till London. Poängräddare blev Mido när han med sin placerade nick, i slutet av matchen överlistade Mark Schwarzer i Boro-målet. Matchens första mål stod dock Midos anfallskollega Keane för. Keane som återigen förpassat Defoe till bänken slog påpassligt in bollen i tomt mål efter att Schwarzer tappat Lee's höga inlägg. Del i målet hade också Mido som gick upp och störde Schwarzer så att denne inte lyckades hålla bollen. Målet kom efter 25 minuters spel.

Det dröjde dock inte länge förrän ledningen var borta. Fem minuter efter ledningsmålet dunkade Yakubu in kvitteringen bakom en chanslös Robinson, som för övrigt var briljant i målet. Efter inlägg från vänster nådde bollen fram till en omarkerad Yakubu som utan problem satte bollen i nät. Varken Lee eller Stalteri, som befann sig närmast, upptäckte den målfarlige nigerianen.

Strax innan paus var det så dags igen. Återigen var det Yakubu som var sist på bollen sedan den unge högeryttern James Morrison oattackerad avancerade in i banan från sin högerkant och avlossade ett hårt skott. Skottet som var på väg utanför, touchade på Yakubu och bollen smet förbi Robinson. Ett mycket tungt mål precis innan halvtidsvilan.

Tio minuter in i den andra halvleken kunde matchen ha avgjorts när Yakubu återigen höll sig framme och distinkt nickade ett högerinlägg mot mål. Något mål blev det dock inte. Robinson svarade istället för matchens räddning när han fick upp en hand och avvärjde den hårda nicken. Efter räddningen byttes Defoe in mot Reid och Spurs började trycka på för en kvittering. En kvittering som inte heller lät vänta på sig.

Efter en tilltrasslad situation där Spurs tilldömdes två frisparkar efter varandra strax utanför straffområdet kunde Jenas på det andra försöket skruva in bollen i mål. Efter en första misslyckad frisparksvariant, där Davids istället för att hinna skjuta revs ned mitt framför Boro målet, fick Spurs en ny chans. Ur ett läge som påminde om Jenas frisparksmål mot United tidigare i år bytte landslagsmannen hörn och förpassade bollen i mål via stolpen. Fullträffen var mycket vacker och Spurs hade återigen kommit tillbaka.

I den svängiga matchen dröjde det dock inte länge förrän Middlesbrough var i ledningen igen. Vänsterbacken Franck Queudrue nickade sex minuter efter Jenas kvittering in ytterligare ett ledningsmål för hemmalaget. Bollen var precis över linjen och domaren dömde, trots protester, korrekt för mål. Återigen ett mycket tungt mål men som så många gånger denna säsong visade Spurs en fantastisk moral.

Jol slängde med tio minuter kvar in Grzegorz Rasiak och chansade med att ha alla fyra forwards på planen samtidigt. Chansningen skulle också ge utdelning. Efter att Keane jobbat till sig en högerhörna kom så kvitteringen som skulle visa sig bli matchens sista mål. Carrick slog den utåtskruvade hörnan och Mido kunde, hårt hållen, behärskat nicka bollen i mål till 3-3.

Matchens sista heta målchans fick Defoe som i slutet rann igenom och fri med Schwarzer försökte rulla bollen förbi denne. Schwarzer parerade dock. Defoe tvingades strax efter också att utgå skadad. Matchen avslutades med sju minuters tillägg sedan hemmalagets Morrison, mycket otäckt, legat medvetslös efter att Keane olyckligt träffat Morrison med en spark i huvudet.

Sammanfattningsvis en underhållande match, om än inte speciellt välspelad, där Spurs återigen vägrar ge sig. En poäng på Riverside är positivt, speciellt med tanke på tidigare resultat i detta tuffa möte. Dessutom är Spurs nu fem poäng före ärkerivalen i norra London!