Spurs – Portsmouth 3-1

Spurs massiva spelövertag gav till slut utdelning och de liljevita kunde ta ännu en trepoängare mot ett frenetiskt kämpande Pompey.

Sydkustlaget kom till White Hart Lane med friska förhoppningar efter Harry Redknapps återinträde på tränarposten. Pompey tog överraskande ledningen efter en lyckoträff av kongolesen Lua Lua. I andra halvlek visade vår eminente lagkapten Ledley King vägen genom att majestätiskt nicka in en hörna från Michael Carrick. Därefter forcerade Spurs.

Med hjälp av Carricks passningsspel, Davids tacklingar och Jenas löpningar körde vi över Portsmouth. När fem minuter återstod slog inhoppande Andy Reid en frispark på Gary O'Neils utsträckta arm. Straff tilldömdes. Mido steg fram och tryckte iskallt bollen vid sidan om för dagen duktige Jamie Ashdown i motståndarmålet.

Pompey försökte få till en kvittering, men i slutskedet snappade Jermain Defoe upp ett för sent inlägg av Reid. Kvicke Defoe lirkade sig loss och sköt spiken i kistan, mellan benen på Ashdown ur snäv vinkel. 3-1 till Tottenham.
Bäst i Spurs denna afton var fältherren Michael Carrick och kämpen Edgar Davids. Holländarens inträde har plötsligt gett oss ett av ligans bästa mittfält. De som trodde att Davids skulle strutta runt i mittcirkeln och nöja sig med att lyfta hem en jättelön gissade fel. Väldigt fel. I mitt tycke är Davids kanske den största orsaken till att vi ligger med uppe i toppen. Få mittfältare kan stoltsera med ett sådant brett spelregister. Må vi tro att han stannar mer än ett år i Spurs.

Nu ligger vi fyra poäng före Arsenal i Premier League!