Roma kräver mer för Mido

Det kan komma att blossa upp ett bud-krig mellan Roma och Spurs i januari, sedan rapporter gör gällande att Roma vill ha mer betalt för Mido än den transfersumma de båda klubbarna påstås ha kommit överens om.

Mido, som för tillfället är på lån i Spurs från italienska AS Roma, har i intervjuer påstått att Spurs gärna vill köpa loss honom och detta för en summa som ska ha varit överenskommen redan vid lånets början.
Enligt Mido ska denna summa röra sig om € 4,500,000.
Vid låneaffärer är det brukligt att det, redan i förväg, förhandlas fram ett pris och en köpeoption för en oönskad spelare om den lånande klubben är så nöjd med denne att de vill köpa spelaren vid lånetidens slut. Det är således rimligt att anta att en sådan klausul även återfinns i den överenskommelse som klubbarna träffade vid lånets början.
Det är nog också rimligt att den summa som Mido nämner också ligger i närheten av den värdering som Mido hade när lånet tog sin början.
Som bekant var Mido Romas fjärdeval på forwardplatsen och hans karriär i klubben hade gått i stå, sedan den nya tränaren Luigi Del Neri tillträtt och lånades, i slutet av januari, ut till Spurs på ett kontrakt över 18 månader.
Sedan Mido har gjort något av en succé för Tottenham den här säsongen sägs Martin Jol vara mycket intresserad av att köpa loss egyptiern redan i januari, något som bekräftas av både Jol och Mido.

Den senaste händelseutvecklingen i detta ärende är att Roma dock sägs vilja ha mer pengar för Mido än det ska ha varit överenskommet. Enligt SkySports sägs Roma kräva minst €6,000,000 för anfallaren och detta lär bero på Mido´s utveckling de senaste månaderna.

Om det nu är så att det finns inskrivet en köpeoption i lånekontraktet och denne mycket riktigt är på €4,5 miljoner så är det föga troligt att Roma ska kunna begära mer pengar.
Är det så att det aldrig skrevs in en köpoption i kontraktet så kan Spurs få stora problem med att köpa loss egyptiern. Dels kommer Roma, på grund av Mido´s form i Spurs, att begära en större summa pengar än de skulle ha begärt i januari när lånet genomfördes. Dels kan det medföra att andra klubbar, som uppmärksammat på Mido´s fina form, får nys om situationen och ger sig in i ett budkrig med Spurs och på så sätt triggar upp transfersumman.
Dessutom kan Roma´s prekära tabellplacering och ekonomiska situation tvinga dem till att kalla tillbaka spelaren i ett desperat försök att klättra upp i tabellen.

Vi får helt enkelt vänta till januari och se hur affären artar sig. Mido själv har utryckligen sagt att han mer än gärna stannar i norra London och det gärna i fem-sex år framöver och, med tanke på hans insatser på plan hittills i år, lär många supportar dela den åsikten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.