Spurs – Everton 2-0

Tottenham hakar på i toppen av Premier League. En stabil insats mot Everton gav tre säkra poäng och mittfältaren Jemaine Jenas fick näta för Spurs. I och med vinsten på White Hart Lane klättrar våra liljevita hjältar upp till andra plats i tabellen.

Härligt. Vi kände att vi skulle vinna denna match, och vi gjorde det! Inte helt vanligt att kunna säga så som Tottenhamsupporter. Det är faktiskt otroligt stabilt spel som Spurs presterar och ändå är det inte riktigt bra, eller inte perfekt och helt samspelt. Med det lag som vi hade på planen i lördags, så ska vi kunna spela än bättre, bara vi låter detta få slå rot ordentligt. De lyckas på något konstigt sätt att få vinsterna med sig, och jag tror det beror på att vi spelar ganska fysiskt och snabbt. Jag tror vi nötte sönder Everton igår. Vi gick upp och drog sönder, för att göra liknelsen med löpning.

Sedan tycker jag att Robinson är en stor anledning av varför vi ligger där vi ligger. Han ger laget den trygghet de behöver för att våga gå på offensiven, och King gör ju saken inte sämre framför Robinson. Synd att han inte kommer få spela för England, han är värd det lika mycket som Robinson!

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Lennon – Carrick – Jenas – Davids
Mido – Defoe

Everton (4-4-2):

Martyn
Ferrari – Yobo – Weir – Nuno Valente
S.Davies – P.Neville – Cahill – Kilbane
M.Bent – McFadden

Målskyttar: Mido 58, Jermaine Jenas 63
Varningar: Tim Cahill 11, James McFadden 71 (Everton)
Domare: Dermot Gallagher
Publik: 36 247 åskådare

Everton försökte att spela tråkfotboll och matchbilden som förutsågs av de flesta blev sanning i första halvlek. Everton på försvar med försök till att kontra, medan Spurs ägde mer boll och försökte komma runt på kanterna samt slå djupled in i straffområdet. Egentligen hade Spurs inga rejäla farligheter i första halvlek. Dawson var den som kom närmast med en nick som räddades på mållinjen. I övrigt var Tottenham ganska uddlöst i första och man kände att paniken började komma framför web-radio. Det kom för lite avslut för att vara bekvämt. Dessutom blev Evertons få chanser farliga, kan ha med radion att göra, så det var ganska frustrerande och oroligt att få vänta ända till 58 minuten då det förlösande målet kom. Evertons kompakta försvar löstes upp efter Jenas inlägg som Mido mycket snyggt nickade in.

Man ska inte glömma, trots Evertons tabelläge, att de kvalificerade sig till kval för Champions League under förra säsongen, och Martin Jol berättar för BBC att han visste att de skulle bli svårspelade. Everton befinner sig i kris just nu, och Jol ville försäkre sina spelare att de skulle bita ifrån rejält och försöka ta med sig poäng från WHL. De kommer såklart att ”studsa” tillbaka och ta poäng, men Jol förvissade sina spelare i halvtid om att detta inte skulle ske mot oss, och att det gällde att ha tålamod. Och visst är tålamod en dygd, även om jag själv undrarde över byten redan i halvtid. Tur man inte är coach!

Spurs: Lennon (Reid, 71), Defoe (Keane, 78)

Everton: Ferrari (Ferguson, 64), Cahill (Beattie, 74), McFadden (Osman, 80)

Endast gula kort för Everton: Tim Cahill, James McFadden. Så Davids klarade sig denna gång, skönt!

Vad jag förstått så fick inte Keane ut något nämnvärt på sitt sena byte, och Defoe ska ha gjort en bra insats, trots måltorka. Det har ju varit lite funderingar över om inte Keane ska få chansen från start, och den diskussionen är väl fortfarande intressant, men visst visade Mido att han är given i startelvan. Han och Davids är ju dock hetsporrar ordagrant och jag hoppas att de fokuserar mest på fotboll, så vi får se dem så mycket på planen som möjligt. De som spelade fulast igår var Everton och det var rättvisa kort. Det kunde faktiskt ha tilldelats en straff efter att Lee blev neddragen, men domaren kanske gjorde rätt i att avfärda eftersom även Everton hade haft ett liknande incident i Spurs straffområde.

Det är naturligtvis oerhört kul att se Tottenham som liga tvåa. Det är dock svåra matcher som komma skall under oktober, men de hade inte blivit lättare om vi förlorat mot Everton. Vi ligger tvåa, och målet är Europa, vilket betyder 6:e plats. Men visst vore det smaskigt med ett kval till Champions League!

Up the Spurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.