Inför Spurs – Everton

Jag tror att Everton, trots sin fina fjolårsplacering, har stora problem och kommer att hamna långt ner i tabellen. En perfekt motståndare att möta på White Hart Lane efter ett längre speluppehåll!

Äntligen har det blivit dags efter de sista omgångarna av kval till VM, för Premier League att dra igång igen. Det kanske är mer av tradition för oss Spurssupportrar att man andas ut och njuter lite av ledigheten från nervösa möten mot bottenlag, och slippa förnedringen på jobb och bland vänner. Dock är det lite annorlunda denna säsong, då jag tycker att Spurs, trots riktigt dåligt spel har lyckats ta poäng som vi förr om åren totalt misslyckades med.

Tottenham har ”som vanligt” ganska bra hemmastatistik och vunnit två, spelat lika och förlorat en match, dock endast gjort 3 mål och släppt in 2. Everton skrämmer dock inte med sina 1-0-3 på bortaplan och inte heller sina 1-5 i gjorda och insläppta mål. Efter fadäsen mot Grimsby så van vi hemma mot Fulham med 1-0 och sedan ”mirakulöst” vände på bortaplan mot ytterligare ett Londonlag, från 0-2 till 3-2.

Möjligen är det här många tror att Robbie Keane slog sig in i startelvan, mycket i sånt fall beroende på att Jermain Defoe har måltorka jämfört med att Keane är inne i ett stim. Dock så har Keane en förmåga att ta tillvara på chanser som få forwards har, så jag kan nog tänka mig honom från start, dock gjordes inget mål mot Schweiz och därmed är Irland borta från VM.

England är det enda laget som åker över till Tyskland från Storbritannien, och det utan att han övertygat, men ändå avslutat med hedern i behåll och vunnit kvalgruppen och spelat mycket bra mot Polen. Frågan är hur mycket som sitter kvar i nästa PL-omgång av den gånga kvalveckan, och om spelare kommer att kunna fokusera helt ut på sina klubblag?

De senaste fem årens möten:

050101 Tottenham-Everton 5-2
041002 Everton-Tottenham 0-1
040409 Everton-Tottenham 3-1
031004 Tottenham-Everton 3-0
030112 Tottenham-Everton 4-3
020817 Everton-Tottenham 2-2
020119 Tottenham-Everton 1-1
010820 Everton-Tottenham 1-1
010113 Everton-Tottenham 0-0
000905 Tottenham-Everton 3-2
000115 Everton-Tottenham 2-2

Jag chansar helt fräckt på Mido och Keane som möjlig start för Spurs. Sedan är helt övertygad om att Paul Robinson och Michael Dawson spelar. Ledley King är troligen skadad, men har annars platsen som kapten bredvid Dawson lika gjuten som Robinson står mellan stolparna. Young-Pyo Lee är en av de som vi numera vet spelar när han är skadefri.

Gardner är fortfarande skadad och vi får då Noureddine Naybet och Dawson i låset? Tror det är första gången i sånt fall? Edgar Davids vill jag ha in i mitten men Martin Jol är envis vid vinst och han blir nog kvar ute på vänsterkanten. Aaron Lennon tar höger, vilket kanske lämnar plats till Jermaine Jenas och Teemu Tainio? För inte flyttar vi väl ner Keane till mittfältet och spelar Defoe uppe med Mido? Och visst stannar Grzegorz Rasiak på bänken hela matchen? Eller blir det Andy Reid istället för Tainio och Davids in på mitten igen? Ja, jag tror det!

Preliminära startelvor:

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Naybet – Dawson – Y.P. Lee
Lennon – Jenas – Davids – Reid
Keane – Mido

Everton (4-5-1):

N.Martyn
T.Hibbert – D.Weir – M.Ferrari – Nuno Valente
S.Davies – M.Arteta – T.Cahill – P.Neville – J.McFadden
M.Bent

Svårare än så var det inte! Det finns många möjligheter för Jol att pussla och han ska kunna köra över Everton lätt med det spelarmaterial han har, speciellt om fler blir spelklara av dem som ska testas sent. Börjar Spurs göra mål så ska saken vara biff med Europacupspel. Everton verkar vara ett strykgäng och en bra självförtroendehöjare denna säsong, och vi har haft lätt för att få till spel mot Everton förr om åren.

Vi vinner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.