Charlton – Spurs 2-3

Spurs svarade för en härlig vändning av matchen efter att ha legat under med 0-2. King, Mido och Keane stod för målen men hela laget ska ha beröm för en väldigt hög moral. Segern betyder att vi hakar på i toppen av tabellen.

Den på förhand tuffa matchen blev oerhört dramatisk och underhållande. Tottenham tvingades avvara vänsterbacken Lee Young Pyo och i hans ställe spelade Stephen Kelly. I övrigt var startelvan densamma som i matchen mot Fulham.

Tottenham började matchen på The Valley på ett ganska bra sätt och i den 13:e minuten var Ledley King mycket nära att ge laget ledningen efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Närskottet gick dock tätt utanför. Under de första tjugo minuterna skapades en del halvchanser åt båda hållen men Tottenham kändes lite starkare än sina motståndare. Därför kom Darrens Bents mål i den 26:e matchminuten olyckligt.

Försvaret misslyckades med att ställa den landslagsaktuella forwarden offside vilket ledde till ett friläge som Bent kyligt förvaltade. Samspelet i backlinjen var inte bra och det såg ut som Naybet inte hängde med när övriga i backlinjen försökte ställa Bent offside.

Efter målet tog ett inspirerat Charlton tag i matchen och Bent var återigen nära när han i den 37:e minuten missade ett givet mål efter fint spel av Smertin och Rommedahl.

Halvleken avslutades med Midos nickförsök på ett långt uppspel. Nicken var välplacerad men Andersen i Charltons mål hade inga större problem med avslutet.

Andra halvlek:

Den andra halvleken startade på sämsta tänkbara sätt när Bent höll sig framme och gjorde sitt andra mål för dagen. Återigen efter dåligt försvarsspel där Naybet hamnade på mellanhand och Bent kunde utnyttja ytan som uppstod bakom marockanen.

Efter målet kändes matchen ganska körd men när Ledley King fyra minuter senare, något turligt, styrde in reduceringen var Spurs återigen med i matchen. King lyckades få ut benet efter att Mido skarvat ned Mendes inåtskruvade inlägg från vänster.

Målet betydde mycket för Tottenham som fick vittring på mer och när Martin Jol i den 58:e minuten satte in Teemu Tainio blev det bättre fart på anfallsspelet. Just Tainio spelade i den 64:e minuten fram Mido som ur liten vinkel på vänsterkanten tryckte in kvitteringen. Målet var mycket snyggt och kom rättvist efter bra spel.

Trots kvitteringen valde Jol att byta ut mittfältaren Jermaine Jenas till förmån för anfallaren Robbie Keane. Det offensiva bytet skulle visa sig vara ett genidrag och Jol formerade nu laget efter en 4-2-3-1 uppställning med Mido och Lennon på kanterna och Defoe strax bakom Keane. Davids flyttades in i mitten och visade varför det är hans rätta position.

I den 68:e minuten var det dock nära att Charlton återigen tagit ledningen när den före detta Spurs backen Luke Young missade ett friläge. Danny Murphys genomskärare var mycket vacker men ledde lyckligtvis inte till ett mål.

I den 75:e minuten sköt Edgar Davids en frispark över från ungefär 25 meter. Spurs kändes starkare och när Lennon med tio minuter kvar av ordinarie tid ignorerade det faktum att Mido haltade omkring på planen och startade en kontring avgjordes matchen.

Lennon ryckte loss på högerkanten och hittade Keane på offensiv planhalva. Keane spelade tillbaka bollen till Defoe som avancerade framåt innan han med en mycket vältajmad passning friställde Keane. Avslutet var kliniskt och avslutade en mycket vacker omställning.

Efter ledningsmålet byttes den skadade Mido ut och Michael Dawson gjorde comeback efter tre matchers frånvaro. Dawson var mycket bra i luftspelet under de avslutande dramatiska minuterna.

Charlton pressade nu på samtidigt som Spurs bara slog ifrån sig och det skapades en hel del farliga chanser, bland annat av Shaun Bartlett som ersatt den skadade tvåmålskytten Bent och Luke Young som fick matchens sista chans när han sköt över i bra läge. Slutsignalen var mycket välkommen.

Bra i Tottenham var framförallt lagkaptenen Ledley King som visade vägen med reduceringen och i övrigt stabilt spel. Mido betydde mycket med sin tyngd i anfallet och gjorde som sagt ett väldigt fint mål. Nämnas bör också Martin Jol som med sin fingertoppkänsla förändrade matchbilden när han valde att sätta in Tainio och Keane som spelade inspirerat.

Till sist måste man ju bara berömma hela laget för den moral man visar upp efter att ha legat under med två mål. Med en sådan inställning ser framtiden väldigt ljus ut!!!