Inför Portsmouth – Spurs

Premier League drar igång för Tottenham på bortaplanen Fratton Park, ett ställe vi måste spräcka nollan på för att börja med tre friska pinnar i jakten på topp fyra.

Nu har vi då äntligen kommit till säsongsstart. Och jag må säga en efterlängtad sådan. Det kanske är den som vi pratat om i nära 15 år, och ibland har det knappt hunnit vända i spelprogrammet innan det har skrivits ”nästa säsong, då jävlar”. Förra säsongen gick ändå hyfsat även om fler än jag hoppades på Europaspel redan till denna säsong. Något turbulent början av förra säsongen med byte av tränare och sedan Franks avhopp har gjort att det känts lite svajigt, men efter Peace Cup-vinsten så ser det allt bättre ut.

Förstärkningen med Edgar Davids gör inte att förväntningarna är lägre ställda utan nu bör Tottenham ha ett lag som ska kunna ta sig upp och fajtas bland de fyra stora i England. Chelsea, Arsenal, Manchester United och Liverpool tänker jag på, men visst finns det andra lag som kommer att försöka allt för att nå Europa i år. Everton gjorde något som jag hoppas Spurs kan göra denna säsong, d.v.s. att vinna de matcher som verkligen är ett måste om man ska lyckas i Premier league.

En sådan match har vi framför oss redan i första omgången, och kanske dessvärre spelas den på bortaplan. Fratton Park och Portsmouth står som motståndare, och här är det vinst som gäller. Tre poäng och självförtroendet får den skjuts som vi behöver, spelet kan bli avslappnat redan från början av säsongen.

Ledley King verkar enligt BBC var borta från spel och det låter mer illavarslande än vad man trott. Han spelade förra säsongen med en känning av sträckning i innanlåret i några matcher. De har titta på detta under mellansäsongen men beslutat att inte operera. Dock lämnas han utanför startelvan som en säkerhetsåtgärd. Alltså borde han vara klar för spel till nästa match.

Portsmouth har lyckats hålla sig kvar och är alltså inne på sin tredje sväng i högsta divisionen i England. Och det är ganska skrämmande att Tottenham inte lyckats få hål på Portsmouth på deras Fratton Park utan det har blivit 1-0 och 2-0 till hemmalaget de senaste gångerna vi möts. Och där har vi alltså svaret på varför vi inte riktigt lyckats nå Europa. Portsmouth har varit nära båda säsongerna sedan de kom upp att just ramla ner igen, så denna match är väldigt nödvändig att vinna. Och med det lag vi kan mönstra idag så ska detta inte vara några som helst problem. Jag ser det nästan som att lagen ligger i två olika divisioner, med tanke på vilka lag de kan mönstra på lördag.

Tottenham har vunnit målrika matcher på White Hart Lane men förutsättningarna förra säsongen var väldigt annorlunda så fort Spurs inte hade stöd av dryga 36.000 Yiddos. Vi måste bli bätttre på bortaplan i år och förslagsvis börjar vi visa det direkt. Det är fjärde gången i rad som Portsmouth börjar säsongen på hemmaplan. Förra säsongen gjorde Spurs 11 mål på bortaplan, näst sämst efter Blackburn.

Spurs (4-4-2):

Robinson
Staltieri – Gardner – Dawson – Edman
Routledge – Tainio – Carrick – Reid
Mido – Defoe

————————————————————————————–

Portsmouth (4-4-2):

Westerveld
Griffin – O'Brien – Stefanovic – Taylor
O'Neil – Cissé – Viafara – Robert
Lua Lua – Karadas

Jag ser helst Mido från start och jag hoppas att vi får lite mer kontinuitet i coachningen med forwards denna säsong. Robbie Keane i all ära, men jag ser honom i dagsläget som en inhoppare, dock en tidig sådan för att få fart och ändring av matchbild, men tycker ändå att Jermain Defoe ska spela fler matcher från start. Fredi Kanouté, Michael Brown, Pedro Mendes och Reto Ziegler är ypperliga bänknötare som inte får tro att de kommer att sitta där för alltid.

Det positiva är att truppen är så bred som vi vill ha den och skador bör inte bli lika förödande som de varit förr om åren! Noureddine Naybet vet jag inte hur mycket speltid han kommer att få denna säsong, men jag ser inte honom som ordinarie mittback. Dock tycker jag det ska bli intressant att följa Philip Ifil, en intressant högerback som jag inte tycker fått tillräckligt med chanser. I Ligacupen tycker jag vi ska kunna mönstra ett lag som håller hög PL-standard och ändå inte slita på en enda ordinarie spelare – i det närmsta i alla fall.

So it begins!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.