There use to be a football club over there

En lite provocerande rubrik kanske. Citatet är från Keith Burkinshaw. En legendarisk manager som slutade 1984. Det får bli startskottet till en ny framgångsrik period.

Det första jag gör inför säsong är att titta på föregående säsonger. Nu har det inte alltid varit så lätt som Spurssupporter. Men hoppet har som bekant aldrig svikit en hardcore fan. Jag ska inte titta för långt tillbaka. Men tittar man på förra säsongen var det många som hade stora förväntningar. Santini & Arnesen skulle nog få fart på grabbarna sades det. Jag hade mina tvivel. När sedan matchen gick mot PSV Eindhoven på en soldränkt hemmaarena inför förra säsongen kunde man inte göra annat än att sucka djupt. Nu blev det lite upp och lite ner och lite otur. En normal säsong med Spurs-ögon sett. Ska sanningen fram längtade jag bara på att säsongen skulle ta slut. Visst fanns det ljusglimtar. Men lägsta nivån var skrämmande låg.

Nu till den här säsongen känner jag en kittlande glad känsla som jag inte känt på många år. Förhoppningar har ökat i takt med värvningarna och spelet har stundtals varit bra. Bra mycket bättre än förra året. Någon som saknar Santini?

Truppen känns helt OK. Det känns som att lagdelarna kan hålla en hög nivå och bilda ett sammansvetsat gäng som håller ihop. Många gånger har det känts som att laget inte håller ihop och det blir för långt mellan spelarna som innebär panikpassningar. Det vi har saknat är en mittfältsgeneral. Men ber man till Gud tillräckligt länge hör han bön. Edgar Davids heter mannen som ska ta Spurs till en annan nivå. Jag törs inte tro annat än att han lyckas. Gör han inte det ska ingen kunna säga att Spurs inte vill framåt. Detta kan innebära att flera får upp ögonen för vårt kära lag. Ett steg i rätt riktning enligt mig.

Anfallet håller hög klass och kommer att producera många mål. Det är jag inte orolig för. Mycket bra att vi har fyra stycken som håller hög klass. Det var ett tag sedan.

Målvaktssidan håller mycket hög klass. PL’s bästa?

Backlinjen är bra, inte världsklass. De måste höja sig några snäpp för att jag ska bli nöjd. Men talangen finns.

Återstår mittfältet som det gnällts på i många år. Efter många hemska år ser det plötsligt riktigt intressant ut. Blommar de ut och trivs, blir det en bra säsong för oss luttrade fans.

Avrundar med ett påstående: Vi vinner minst en cup i år!

Till sist vill jag tacka alla som är involverade i spurs.se. Ni gör ett tokbra jobb.
Tack även alla medlemmar som gör att vi kan fortsätta vårt ibland tunga jobb.
Tack också alla skribenter som visar intresse för Spurs.

Ni gör mig mycket stolt och rörd!

Återkommer med en halvtidsrapport till jul.

Mikael Thor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.